Перевірила 2 старовинні способи – результат просто відмінний: надійний захист від комарів у лісі та на дачі

Літо без комарів! Думаєте, це не реально? Жаль, що сумніваєтеся. Відкриємо секрети старовинних рецептів. Перевіримо засоби, які працюють на 100%.

Звичайно, ви можете вирушити до магазину та купити собі вже готовий репелент. Але чи варто витрачати гроші і обробляти свій одяг і тіло хімією, якщо є більш щадні способи? Звичайно, ні. Невже ви готові до того, що щодня обливатимете себе з ніг до голови хімією? Щодня доводиться стикатися з мошками, комарами, мухами та іншими надокучливими комахами.

Останніми роками в процесі мутації з’явилися якісь мошки, які не просто кусаються. Вони готові вигризти шматочок тіла собі на згадку. Ненажерливі, капосні. Після укусу це місце розпухає, з’являється нетерпимий біль, іноді ця ділянка тіла навіть запалюється.
Розповідаємо, чим за старих часів люди оберігали себе від кровосисних настирливих комах.

Спосіб №1. Листя черемхи

Запах, звісно, їдкий і на любителя, але від нього ніколи не болить голова. Під черемхою немає комах! Мабуть, відлякує їхній запах. Ставимо у вазу гілочки черемхи на дачі. Посадивши кущик черемхи у себе на ділянці – комарів поменшає.
Коли йдете до лісу на прогулянку чи до річки. Зірвіть кілька листочків черемхи, розтріть між долонями та натріть цим соком відкриті ділянки тіла.

Результат приголомшливий! Та й аромат приємний – чи мигдальний, чи абрикосовий.
Комарі перестають атакувати. Цей спосіб хороший тим, що під час походу в ліс завжди можна зустріти черемху і натертися нею, захистивши себе від комахових укусів.

Спосіб №2. Діготь та олія

Ще один старовинний спосіб. Для приготування засобу беремо 20 г олії та 1 г дьогтю. Пропорції можна брати на власний розсуд, головне розводити 20:1. Засіб перед нанесенням на шкіру потрібно добре збовтати.

Розуміємо, що препарат на основі рослинної олії довго вбирається в шкіру. На поверхні залишається липкий шар. А плюс до всього – ще й дьоготь. Для міських мешканців – це катастрофа! Цей запах більш звичний для селян. Тому під час експерименту ми змінили рецептуру. Замість олії використовую звичайний крем для рук. Ефект аналогічний, все працює!

Експерти назвали дієві народні засоби від комарів
Експерти назвали дієві народні засоби від комарів

Беремо крем для рук, капаємо в нього краплю дьогтю, перемішую та отримую ефективний захист від мошок, комарів та інших шкідливих комах. Його приготування не забирає багато часу. Плюс – крем добре наноситься і швидко вбирається у шкіру. Можна взяти з собою в ліс і там уже приготувати. Паличку для розмішування ви обов’язково знайдете! Якщо у вас немає дьогтю, натирайтеся листям черемхи. Вона також спрацьовує на 100%.

Дігтя по мінімуму – рівно стільки, скільки міститься на кінчику палички. Розмішуємо його в 1 ч. л. крему. В результаті виходить маса сірого кольору з приємним або неприємним (як для когось) запахом. Для чоловіків – саме те! Чимось нагадує запах від чоловічого одеколону, змішаний з ароматом багаття. Романтика, та й годі! Що можна сказати? Чудово проведений час у лісі забезпечений.

Популярне

Подібні новини