Дізналась супер-підкормку для томатів: рецепт сусідки Ольги. У серпні вона не знає, куди подіти помідори

Можна не боятися, що томати почнуть жити. Готуємо підживлення з непридатного матеріалу. Це підживлення не ноу-хау. Ним користуються багато городників. Результат завжди тішить.

А тепер саме підживлення. Його необхідно вносити через два-три тижні після висадки томатів у ґрунт. Готують добриво з того, що є під рукою, а дія від нього приголомшлива. Розсада швидко йде на зріст у висоту та ширину. Це підживлення називають часто компостним чаєм, зеленим добривом. Обидві назви вірні. Основний компонент – кропива. З неї роблять настій, який містить азот, фосфор, калій та мікроелементи. Жодне хімічне підживлення такого не дає.

Приготування зеленого підживлення для томатів

Місткість, в якій зрітиме живильний розчин, заповнити на 2/3 молодою кропивою. Залити водою так, щоб до країв не сягало сантиметрів десять. Необхідне місце для бродіння. Накрити кришкою. Поставити на сонце. За наявності теплиці поставити у ній. Важливо, щоби була висока температура навколишнього середовища. Повинний розпочатися процес бродіння. За день-два почне з’являтися піна на поверхні. Отже, процес пішов.

Щодня масу перемішувати. Настоювати 7-10 днів. Залежить від температури за бортом. Коли на поверхні рідини перестануть утворюватися бульбашки, підживлення готове, можна застосовувати. Це основний варіант зеленого добрива. Його можна варіювати. До кропиви додати кульбаби або інші бур’яни. Важливо, щоб усі рослини були на початковій стадії вегетації. Насіння не повинно бути. З курячим послідом. На 10 л води додати приблизно 1 л курячого посліду (не свіжого). Процес бродіння супроводжується неприємним запахом.

Городники розповіли, чим підгодувати томати для щедрого врожаю
Городники розповіли, чим підгодувати томати для щедрого врожаю

Як застосовувати підживлення з кропивою?

А ось тут починається найцікавіше. Перше підживлення після висадки розсади у відкритий ґрунт проводить під корінь, розбавляючи розчин 1:1. На одну рослину виливає по півлітра.

Друге підживлення проводить по листку. Вона є одночасно і харчуванням та дезінфекцією. При роботі з листом розчин не розбавляємо. Обробляє “по-старому”, окропляючи рослини віником. В інтернеті є варіанти розведення розчину 1:10. Якщо менше, можна спалити рослини.

Перед внесенням підживлення рослини необхідно полити. Наприклад, увечері полити, а зранку внести зелене добриво. Це зелене добриво універсальне. Воно підходить для томатів, перцю, огірків, баштанних культур. Не лише для овочевих культур. Для троянд це теж живильний розчин.

Популярне

Подібні новини