Не пожовтіють до холодів: насипала по 3 ложки цього “сипучого золота” під кущ огірків і була вражена ефектом

Перше жовте листя на огірках – це дуже  тривожний сигнал, що говорить про старіння куща чи некомфортні умови вирощування. Розповідаємо, як зарадити в такій ситуації.
Для максимально довгого збирання врожаю необхідно вчасно внести правильне підживлення, і сьогодні ми розповімо про те, які підгодівлі та мінеральні добрива можуть допомогти.
Одна з найпоширеніших причин пожовтіння огірків – це нестача корисних мікроелементів. Тому добрива будуть чудовою профілактикою та стимулятором для подальшого активного плодоношення у серпні та вересні.
Захиститись від пожовтіння можуть допомогти мінеральні  підживлення на основі магазинних добрив. Наприклад, можна на одне відро чистої та відстояної води розвести по 10 г суперфосфату,   аміачної селітри та сульфату калій, ретельно  розмішати до повного розчинення і внести розчин під корінь, не потрапляючи на лист, по одному літру.
Також від пожовтіння можуть допомогти найпростіші аптечні засоби, такі як зеленка та  йод. Вони простимулюють розвиток куща,   захистять його від шкідників та хвороб, знімуть негативні наслідки від  температурних стресів, і озеленять рослину. Зеленка допоможе виробляти хлорофіл та здійснювати фотосинтез, відновлює  міжклітинний обмін рослини, завдяки чому листя   залишаються здоровими та сильними.
 Городники розповіли, що робити, аби не жовтіли огірки на городі
Городники розповіли, що робити, аби не жовтіли огірки на городі
Використання таких розчинів допоможе огірковим кущам тримати листя та стебла зеленими до кінця вересня як мінімум. Для приготування розчину із зеленки потрібно на літр води розвести краплю зеленки та обприскати рослини по листку.  Для йодового розчину беремо краплю йоду на літр і поливаємо прямо під кущ.
Обов’язково спробуйте один з вищенаведених способів, щоб переконатися в його ефективності. Нехай ваш врожай буде щедрим!

Популярне

Подібні новини