Ця “котяча” вода робить з рослинами справжні дива: корені пруть з живців вже через 24 години. Цікавий метод

Як змусити живці утворювати коріння максимально швидко без гормонів гормонів та хімії? Сьогодні розповімо про один ефеутивний та перевірений метод.

Допоможе недорогий спосіб – вербова вода, але приготувати її краще заздалегідь. Для цього потрібно нарізати вербових гілок невеликої товщини і поставити їх у воду. Коли живці дадуть коріння, то треба витягнути їх, а воду залишити.

Вона містить саліцилову кислоту, яка провокує процес утворення коренів. Також кислота виконує функцію антидепресанту та коагулянту. Вона пригнічує гормон стресу, який накопичується у пошкоджених рослинах для їх більш активного загоєння.

Під час приготування вербової води потрібно враховувати, що це не швидкий процес, він може тривати від 2 до 4 тижнів.

У результаті отриманий розчин повинен мати структуру близьку до гелієвої.

Для досягнення максимального ефекту матеріал краще зрізати з плакучої верби. Розмір живців теж важливий – орієнтуйтеся на гілки 5-6 міліметрів в діаметрі.

Перед зануренням у воду рослину, принесену з вулиці, знезаражують, промивають теплою водою і протирають спиртом або препаратами проти хвороб і комах.

Городники розповіли, як вкорінити живці вербовою водою
Городники розповіли, як вкорінити живці вербовою водою

Кількість води має бути невеликою – достатньо рівня в 5-6 сантиметрів.

Живцям замінювати воду не потрібно, а от доливати варто.

Після утворення коренів, вербові живці виймають, лишаючи рослини, які збираються вкорінювати. Також цією водою можна поливати рослини, у яких ослаблена коренева система та повільне зростання. Або якщо ви їх нещодавно пересадили на нове місце. Для багатьох садівників такий спосіб укорінення набагато вигідніший, ніж використання покупних гормональних препаратів.

Обов’язково спробуйте скористатися нашими рекомендаціями, і самі побачите, наскільки швидко вкореняться ваші живці.

Популярне

Подібні новини