Обприскую томати в червні цим “білим золотом” і маю максимальний соковитий врожай все літо: спробуйте

Сьогодні ми хочемо розповісти вам про натуральне підживлення, яке благотворно вплине на розвиток наших томатних кущів. Таке добриво рекомендується внести культурі у червні.

Готується воно дуже просто з найдоступніших та дешевих інгредієнтів, які у більшості  випадків завжди знаходяться під рукою.

Отже, 1 г порошку борної кислоти додаємо в 500 мл гарячої води. В отриману рідину заливаємо 200 мл свіжого молока, 1 столову ложку сечовини та 30-40 крапель йодної  настоянки та перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів. Готовим добривом обприскуємо томатні кущі на листі. Вже за кілька днів ви не впізнаєте свої посадки.

Усі компоненти даного підживлення цінні окремо, а всі разом вони утворюють найпотужніший вітамінний коктейль, який діє на наші рослини відразу у кількох напрямках. По-перше, він перетворює поживні елементи у легкозасвоювану форму, отже вони краще проникають у коріння культур.

По-друге, такий засіб значно зміцнює імунітет розсади, стимулює нарощування зеленої маси та підземної  частини, що підвищує стійкість до численних хвороб та нападок шкідників, продовжує  плодоношення, прискорює термін дозрівання врожаю, збільшує кількість плодів, а також робить їх більшими і солодшими.

Городники назвали потужне народне добриво для томатів
Городники назвали потужне народне добриво для томатів

У червні важливо проводити пасинкування томатів, видаляючи бічні пагони для кращої циркуляції повітря і направлення енергії на ріст плодів. Для підтримки рослин рекомендується підв’язувати їх до опор, щоб уникнути поломки стебел під вагою плодів.

Слід також стежити за станом ґрунту, мульчуючи його для збереження вологи і запобігання перегріву кореневої системи. Регулярно оглядайте рослини на предмет ознак нестачі поживних речовин, наприклад, пожовтіння листя, та вчасно вносьте відповідні добрива.

Популярне

Подібні новини