Чому жовтіють огірки та як виправити ситуацію: записуйте 5 дієвих способів, які отримала в спадок від бабусі

Найпоширенішою причиною пожовтіння огірків є шкідники та хвороби. Тут не треба довго мудрувати, достатньо буде своєчасної та регулярної профілактики, щоб зберегти життя куща та гарний урожай.

Існує багато різноманітніх методів. Так, можна робити опудрювання кущів деревною золою та профілактичні обприскування настоями часнику, тютюну, помідорного листя, цибулевого лушпиння або марганцівки.

Останню розводять у пропорції три грами на одне відро води, і раз на два тижні обприскують кущі від борошнистої роси. Найстрашнішими шкідниками для огірків є баштанна попелиця та павутинний кліщ.

Впоратися з ними допоможуть кілька простих та безкоштовних народних настоїв.

Розповідаємо про п’ять найкращих обробок від шкідників:

Цибулевий настій – беремо 100 грамів подрібненого цибулі, заливаємо десятьма літрами води, настоюємо протягом 24 годин, і обприскуємо три рази з інтервалом у п’ять діб.

Як впоратися з пожовтінням огірків
Як впоратися з пожовтінням огірків

Настій цибулиння – беремо 200 грамів сухого лушпиння, заливаємо відром води, настоюємо п’ять діб і обприскуємо тричі з інтервалом в 1 тиждень. Можна зробити настій гірчичного порошку – на відро води додаємо 20 грамів речовини, настоюємо 48 годин та обприскуємо двічі з інтервалом у один тиждень.

Настій з кульбаби можна зробити з 200 грамів листя рослини та відра води. Цей настій має постояти всього пару годин, і для порятунку від шкідників потрібна лише одна обробка. Але найпростіше зробити настій з бадилля томатів. Подрібнюємо два кілограми бадилля, заливаємо п’ятьма літрами води, кип’ятимо протягом 30 хвилин, охолоджуємо та розбавляємо водою один до чотирьох перед обприскуванням.

Обробляємо лише один раз.

Обирайте той варіант, який для вас найбільш зручний, та переконайтесь в його ефективності.

Популярне

Подібні новини