Мої огірочки хоч на виставку відправляй, такі гарні: все завдяки засобу, яким обприскую в червні свої овочі

Сьогодні ми вам розповімо про рецепт, яким давно користуються дачники у червні-липні. Він допомагає огіркам залишатися здоровими і добре плодоносити.

Весь секрет у свіжому знежиреному молоці. Беремо літр молока, змішуємо його з 9 літрами чистої води, додаємо в суміш одну склянку деревної золи, подрібненої в пил, і під кінець вносимо ще кілька крапель аптечного йоду.

Все це ретельно розмішуємо і залишаємо настоюватися протягом 3-4 годин, щоб всі інгредієнти віддали корисні речовини у розчин.

У цьому розчині зола буде виступати у ролі мікроелемента, який замінює втрати кальцію, коли молоко починає трохи бродити, а також дає рослинам багато калію. Така суміш буде концентрованою, тому більше підходить для використання на відкритих ділянках.

Городники розповіли про ефективне добриво для огірків в в червні
Городники розповіли про ефективне добриво для огірків в в червні

У теплицях рекомендується розбавити цей розчин ще з 5 літрами чистої відстояної води. Але пам’ятайте, що огірки прямо під корінь поливати не потрібно. Так може розвинутися сіра гнилизна. Робимо невелику канаву навколо стебла на відстані 10 сантиметрів, і рівномірно розподіляємо розчин по ній.

Коріння огірка зможе у такому режимі ввібрати всі інгредієнти і корисні речовини, і будуть добре плодоносити.

Плюсом цього розчину є відсутність азоту та велика кількість калію з фосфором – це дуже важливо у середині літа для огірків. А ще такий розчин можна використовувати для профілактики борошнистої роси у дощове та прохолодне літо. При постійних перепадах температури, переливі рослин або ж при надмірному внесенні азотних підживлень, листя можуть почати жовтіти та відмирати.

Використовуйте розчин на нашу рецепту, заливайте його в пульверизатор і обприскуйте рослини раз у 2 тижні, щоб виконати профілактику більшості захворювань. І реально огірочки не хворіють!

Популярне

Подібні новини