Листя орхідеї покрилося жовтими смужками: що це означає і як виправити ситуацію за допомогою простого паперу

Ваша орхідея повністю здорова, але раптово листя на ній стало жовтіти? У редакції сайту "Добрі новини" також виникла така ситуація. Як це виправили — читайте далі.

У редакції сайту “Добрі новини” вже рік живе чудова білосніжна орхідея, яка готується знову потішити бутонами. Квітка дійсно розрослася, пустила аж 4 квітконоси, але згодом ми стали помічати, що її листячко почало покриватися жовтим кантиком. Сталося це у червні, коли сонце почали бути напрочуд активним.

Довелося перерити чимало інформації, поки знайшлася правильна відповідь, адже рослина на вигляд здорова, ніколи не мала ні грибку, ні шкідників, регулярно підживлювалася та поливалася. Втім, два верхніх листочки стали жовтіти.

Квітникар розповів, чому раптово може жовтіти листя здорової орхідеї

Причина виявилася ну дуже незвичайною. Виявляється, наша красуня не любить сонце. Так, так! Це й не дивно, бо орхідеї, що зазвичай ростуть у природних умовах тропічних лісів, звикли до розсіяного світла, яке просіюється крізь густе листя дерев. Крім того, кожна рослина має свій “ліміт” фотосинтезу.

Коли орхідея зазнає прямого сонячного світла, її листя може припинити цей процес, особливо у період цвітіння, коли всі сили вона віддає квітконосам. Це і проявляється у вигляді жовтих плям або загального жовтіння зеленої маси. Листя стає більш чутливим і слабким, що може призвести до його передчасного відмирання.

Також варто додати, що квітці потрібно всього 12-14 годин бути під прямим освітленням. А зараз день став довшим, сонячної енергії більше, вечоріє пізніше і не дивно, що рослина перестала виділяти зелений пігмент.

Квітникар розповів, чому раптово може жовтіти листя здорової орхідеї

Рішення знайшлося одразу: купивши паперові білі жалюзі ми зробили природне світло на підвіконні розсіяним, трохи затінили орхідею. За деякий час побачили, що ситуація почала змінюватися. Можна заклеїти вікно навіть просто папером А4. Це дасть той самий ефект.

А як редакції сайту “Добрі новини” вдалося простимулювати квітку до продукування аж 4-х квітконосів — дізнайтеся у цьому матеріалі.

Популярне

Подібні новини