Ці 3 “золоті” добрива в червні для цибулі й часнику – мої фаворити: голівки з кулак і зберігаються до зими

Вирощуючи цибулю та часник на городі, не можна нехтувати підгодівлями, адже вони допомагають отримати добрий урожай великих та міцних головок.

Особливо важливо вносити добрива у травні та червні, коли рослина набирає масу. Сьогодні ми розповімо про 3х ефективні засоби, які можна легко приготувати в домашніх умовах.

1. 200 г курячого посліду та 1 столову ложку карбаміду розводимо у 10 літрах води. Отриманою рідиною поливаємо посадки під корінь. Таке підживлення містить велику кількість азоту, який простимулює розвиток зеленого пера і кореневої системи, позбавить від жовтизни та значно покращить урожайність. Дане добриво можна замінити іншим азотомістким.

Городники розповіли про потужні добрива для цибулі й часнику
Городники розповіли про потужні добрива для цибулі й часнику

3 столові ложки нашатирного спирту заливаємо відром води і відразу ж поливаємо культури. На 1 квадратний метр грядки йде близько 2х літрів розчину. Обробку проводимо у 2й половині травня.

2. Приблизно через 2 тижні вносимо в ґрунт наступний засіб: 0,5 столової ложки сечовини та 2 столові ложки нітрофоски розчиняємо у 10 літрах води.

Використовуємо для поливу цибулі і часнику, а потім опудрюємо рослини сумішшю золи та вапна.

Комплекс таких процедур захистить культури від численних хвороб та комах-шкідників, а також підвищить їхній імунітет.

Городники розповіли про потужні добрива для цибулі й часнику
Городники розповіли про потужні добрива для цибулі й часнику

3. Наприкінці червня проводимо останнє підживлення. Для цього 4 столові ложки кісткового борошна, 1 столову ложка деревної золи та 1 г порошку борної кислоти додаємо у відро води та добре перемішуємо.

Отриманим засобом поливаємо цибулю та часник під корінь. Так ви збільшите врожайність та покращите смакові якості плодів.

Популярне

Подібні новини