Фітофтора обійде стороною: як я обробила томати і картоплю всього 1 раз, що фітофторозу мій город і не знає

Фітофтора є серйозною загрозою для картоплі та томатів, але народні методи можуть ефективно допомогти у профілактиці цього захворювання. Розповідаємо про найдієвіші способи.

Фітофтора – це дуже часте грибкове захворювання, що вражає різні рослини. Особливо сильно від нього страждають помідори. Основна небезпека захворювання полягає в тому, що воно знищує рослини та плоди дуже швидко, тому боротися із хворобою потрібно негайно при перших ознаках, та захищати рослини у вигляді профілактики.

Одним із найпростіших, доступних та ефективних засобів є звичайна молочна сироватка. Придбати її або приготувати можна дуже легко, вона абсолютно безпечна для рослин і для людини. Вона допомагає рослині зміцнити імунну систему, наситити стебла кальцієм та калієм, врятувати рослину від шкідників та інфекцій.

Завдяки обробці сироваткою, врожайність помідор помітно виросте, а ґрунт буде збагачений органічними речовинами, корисними для рослин. Щоб приготувати супер-суміш, потрібно взяти один літр сироватки та одне відро холодної води.

Експерти розповіли, чим обробити томати від фітофтори
Експерти розповіли, чим обробити томати від фітофтори

Продукти змішують у відрі і переливають в обприскувач після проціджування. Кущі обприскують з усіх сторін, і дуже важливо ретельно обробити листя не тільки з верхньої, але і з нижньої сторони.

Також одним із найпоширеніших способів є обприскування рослин настоєм часнику. Часник містить природні фунгіциди, які зупиняють розвиток грибків. Для приготування настою подрібнений часник (200 г) заливають літром води і настоюють добу, потім розбавляють водою у співвідношенні 1:10 і обприскують рослини.

Обов’язково спробуйте скористатися нашими порадами та переконайтесь в їх ефективності. Бажаємо щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини