Зробила це добриво буквально з відходів і помідори з огірками тепер збираю відрами: знадобилися рибні кістки

Ну хто з нас не мріє про пишний гарний врожай? Ви не повірите, але за допомогою залишків після вечері ви зможете дуже швидко досягти напрочуд гарних результатів.

Кожен дачник мріє про щедрий врожай, а секрет його успіху часто криється в правильному догляді за рослинами. Одним із таких секретів є натуральне добриво з рибних кісток, яке, за словами досвідчених агрономів, сприяє значному росту овочевих культур і багатому врожаю.

Скелети морських та річкових мешканців містять багатий комплекс поживних речовин, таких як фосфор, кальцій і азот, що робить їх надзвичайно корисними для ґрунту. Рослини всотують ці елементи одразу, наче губка, завдяки їх легкому засвоєнню.

Експерти розповіли, як підживити город рибними відходами

Один із простих і дієвих способів використання такого добрива – закладання цілих дрібних рибок у посадкові ямки. Для цього чудово підходять такі види, як кілька, мойва або салака. Тушки поступово розкладаються в ґрунті, вивільняючи поживні речовини, які стають доступними для рослин. Але будьте обачні та закопуйте все на достатній глибині. 1 штик лопати — буде оптимальним. Інакше ви ризикуєте привабити круків та сусідських котів, які з радістю все розкопають. А за пару днів на спеці риба дасть неповторний аромоксамит.

Експерти розповіли, як підживити город рибними відходами

Ще один перевірений спосіб – приготування рідкого добрива з рибних відходів. Просто перемеліть рибу або її відходи за допомогою блендера до стану кашки, розбавте невеликою кількістю води і за бажанням додайте перегній та яєчну шкаралупу. Після цього дайте суміші настоятися протягом години. Для поливу на 5 літрів води використовують 0,5 літра цієї суміші. Вносьте у ґрунт між кущами один раз на 3-4 тижні, і ви побачите, як ваші рослини почнуть активно рости і квітнути.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини