Вивела всі бур’яни без застосування гербіцидів: завжди роблю це з городом і від полину й сліду немає

Продовжити термін мульчі і не дати шансу проростати бур'янам, допомагає шар щільного чорного геотекстилю, який бажано постелити перед мульчуванням.

Тема боротьби з бур’янами завжди була і залишається актуальною для багатьох садівників. Кожен веде свою нелегку боротьбу, застосовуючи різні способи. Наприклад, використовуючи постійну прополку або обробку гербіцидами. Є й ті, хто віддає перевагу мульчуванню або дуже щільній посадці рослин. Але кожен із цих способів має свої недоліки.

Про шкоду гербіцидів ми не розповідатимемо. Про це всі знають. На прополку йде багато сил та часу. До того ж цей метод ефективний лише тимчасово, оскільки насіння бур’янів розносить не тільки вітер. Їх поширюють садом навіть мурахи. Мульчування – це найбільш екологічний і ефективний варіант. Щоправда, працює він лише кілька років залежно від якості матеріалу.

Проте всі ці матеріали коштують чималих грошей. Враховуйте також, що мішків кори або мульчі для укриття великої території вам знадобиться багато. Адже класти вам її доведеться досить товстою подушкою. Крізь тонкий шар бур’яни все одно проростуть, питання лише часу. Повірте, толку від такого мульчування ніякого не буде, ви тільки витратите свої гроші та сили.

Перевірений метод

Тут спрацював простий природний метод заміщення. А саме, бур’яни-аборигени, що ростуть роками, витіснив один дуже невибагливий вічнозелений ґрунтопокривник, який добре приживається навіть у тінистих місцях і росте без будь-якого догляду. Йдеться про зимостійкий садовий плющ. Тільки не плутайте його з кімнатною теплолюбною культурою.

У перші кілька тижнів потрібно поливати, щоб він укоренився і пішов в зріст. Далі для плюща вже ніякого догляду не потрібно. Він сам собі видобуває вологу та необхідне харчування. Дуже невибаглива та витривала рослина, не вимоглива до якості ґрунту. Ця вічнозелена ліана росте сама по собі, вкриваючи ґрунт з часом своїм щільним невисоким килимом із глянцевого листя з цікавим малюнком.

Порада експертів: як позбутися бур'янів на ділянці та городі
Порада експертів: як позбутися бур’янів на ділянці та городі

Покриття з плюща не тільки позбавляє нас від виснажливого ​​прополювання, але й замінює мульчу для гортензій та інших рослин. Його гілочки прикривають ґрунт від променів сонця і зберігають у ньому вологу. Це не лише зручно, а й дуже красиво. До того ж ця вічнозелена ліана декоративно виглядає весь рік, навіть узимку. Плющ може обплітати різні вертикалі та інші опори. Він гарно прикриє непривабливі стовбури старих дерев, стіни господарських будівель чи неестетичний паркан.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини