100 грамів на 1 літр води – і помідорів зав’яжеться в 10 разів більше: дармовий еліксир, а дієвий який

Майже всі рослини потребують калію, фосфору та азоту, але крім цих трьох основних компонентів є маса інших елементів, частка  яких у загальному раціоні томатів складає трохи більше 0,1 відсотка.

Але дефіцит таких,  здавалося б, незначних елементів, може спричинити серйозне погіршення врожаю аж до повного в’янення рослин.

Під час цвітіння та формування помідорів, рослина відчайдушно потребує такого мікроелемента як бор! Зав’язі просто не з’являтимуться без бору, а плоди в результаті можуть бути просто потворними.

А ще без бору рослина матиме дуже поганий імунітет. Плоди мають неправильну форму,   погано запилюються, листя стає жовто-бурими, рослина набагато гірше переносить перепади температури і піддається фітофторозу.

Щоб всього цього уникнути, рекомендується вносити просте та ефективне підживлення  бором 2 рази на сезон. Перший раз під час масового цвітіння томатів, і вдруге – у час плодоношення.

Городники розповіли, чим підгодувати томати, щоб збільшити зав'язі
Городники розповіли, чим підгодувати томати, щоб збільшити зав’язі

При цьому треба простежити, щоб між підживленнями пройшло 1-2 тижні. Підживлення зробити дуже просто – беремо столову ложку борної кислоти, яку можна купити в будь-якій аптеці, розводимо її в літрі теплої, майже гарячої води, ретельно вимішуємо до повного  розчинення, а потім змішуємо цей розчин з 9 літрами чистої теплої води для поливу томатів.

Також можна зробити підживлення не під корінь, а по листку – аналогічний розчин заливаємо в пульверизатор і обприскуємо томати. На цей  спосіб ви витратите більше часу, але він буде  набагато ефективніше, оскільки через листя бор буде швидше поглинатися рослиною – ефект буде видно вже на 1-2 дні після обробки. Але обприскування треба робити лише вранці  або ввечері, коли сонця вже немає – інакше рослина може отримати опіки по листю.

Цей дешевий і простий спосіб підживлення   допоможе зібрати шикарний урожай солодких та пружних  томатів. Але для обприскування зав’язей потрібно взяти менше дозування. На літр води потрібний один грам, після чого можна заправити суміш у  пульверизатор і обробляти рослини.

Також можна використати цукрову підкормку. Достатньо розчинити 100 г цукру в 1 літрі води і рясно побризкати томати під час цвітіння. Це допоможе помідорам швидше зав’язатися.

Популярне

Подібні новини