Яблуні, сливи і вишні обприскайте цим у червні: крутецький комбо-засіб від хвороб і шкідників в саду

Основні етапи обробки яблуні та груші від шкідників дачники проводять навесні та восени, але ризик ураження плодів та дерев є й влітку. Як вирішити це питання - читайте далі.

У червні часто можна встати вранці, вийти в сад і виявити, що на дереві пошкоджено листя, пагони чи плоди.

Щоб обробка дерев від комах була максимально ефективною, рекомендується підходити до питання індивідуально і для початку з’ясувати, хто ж псує ваш урожай.

Дуже часто вражають яблуні  такі види комах:

Попелиця. Вона маленька, зелена та харчується  соком листя, пагонів та молодих бруньок. Попелиця поселяється на внутрішній стороні листя і на верхівках пагонів сотнями та тисячами особин.

Повстяний кліщ. Він висмоктує  соки з листя та пагонів.

Плодожерка. Білі гусениці, личинки  якої харчуються яблуками та грушами.

Щитовка. Її личинки живляться соком рослин і викликають їхнє усихання.

Хрущі, які об’їдають  дерева та живляться корінням;

Яблучний квіткоїд, який полює на бруньки;

Плодова казарка, фруктовий вусачик, та ще кілька видів шкідників.

Досвідчені садівники роблять до 14 обприскувань за сезон, але у більшості з нас просто немає часу на таку кількість обробок, тому краще виконати профілактичне обприскування, щоб знизити ризики зараження дерев.

Експерти розповіли, як боротися зі шкідниками в саду влітку
Експерти розповіли, як боротися зі шкідниками в саду влітку

При цьому врожай зберігається повністю. Адже якщо рослина вже заражена, частина листя та плодів   будуть зіпсовані до обробки, і дерево буде  витрачати частину своїх сил не на формування плодів, а на лікування дефектів, що з’явилися.

І в цьому випадку щоб вивести комах з дерева знадобляться куди серйозніші хімічні засоби. А ось народні засоби дуже ефективні для   профілактики – якщо робити все правильно, можна  взагалі обійтися без хімікатів та не зустріти   шкідливих комах на плодових деревах. Народні засоби готують з інгредієнтів, які можна знайти вдома чи в саду.

Вони безпечні для людей та тварин,   дозволені для використання у період плодоношення. Саморобні препарати з натуральних домашніх засобів будуть дуже ефективними, якщо комахи ще не встигли повністю вразити дерева.

Особливо ефективні вони у боротьбі з шкідниками, що висмоктують соки рослин. Але препарати швидко змиваються водою, тому після кожного проливного дощу необхідно повторювати обробку.

Ось три основні рецепти для обробки яблуні, сливи і вишні у червні від усіх хвороб та шкідників.

• Відвар цибулиння. Потрібно на третину заповнити каструлю цибулинням і залити водою до верху. Доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо відвару настоятися в  протягом 48 годин. Потім потрібно процідити,   розбавити з водою в пропорції один до одного і можна заливати в пульверизатор для обприскування.

• Можна приготувати відвари з гірких трав –  підійде полин, кропива або деревій. Травою потрібно заповнити каструлю до половини,  долити води до країв, варити протягом 30 хвилин, після чого розбавити двома частинами  води.

Також заливаємо в пульверизатор і обробляємо рослини від комах та хвороб.

• Цибуля з часником. Беремо 300  грамів цибулі та 200 грамів часнику, мелемо на м’ясорубці. На 10 літрів води додаємо цю кашку і все лушпиння з очищених овочів. Протягом двох днів настоюємо та проціджуємо. Обприскуємо  дерева з пульверизатором раз на 1-2 тижні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини