Найкращі сусіди для перцю: все як у людей – один любить, а інший дозволяє себе любити. Врожай завжди на 100%

Простіше протистояти негараздам ​​життя, якщо поруч є надійне та міцне плече. Таким плечем для перцю можуть стати багато рослин, але ми рідко використовуємо цей прийом догляду за плодючими рослинами.

Не вирощуйте перець у моно-посадці. Перець дуже ніжний і, як примхлива слабка жінка, потребує заступництва. Йому важливо, щоб поряд, дуже близько, були ті рослини, які можуть забезпечити йому тінь і опору, захист від шкідників, доповнити або збагатити його харчування, укривати від негоди або покращувати біохімію ґрунту. Найвдаліші поєднання для солодкого (болгарського) перцю – це:

Городники розповіли, які сусіди найкращі для перцю
Городники розповіли, які сусіди найкращі для перцю

Цибуля

Цибулю можна садити рядком між рядів перців або точково (блюдцем) між кущами. Ви отримаєте захист для перцю від попелиці та гарне харчування для перців.

Кріп

Кріп також завдяки своєму запаху здатний залучати корисних і відлякувати шкідливих комах. Це заощаджує місце та сили городника на обробку додаткової площі.

Базилік

Базилік з перцем добре сусідять. Навіть не знаємо, кому вигідніше таке сусідство, але вони точно допомагають один одному. Базилік виростає соковитим, ароматним та великим, а перець має явно найкращий смак!

Настурція

Настурція у спільній посадці з перцями – це добре вкритий ґрунт під перцями, захист від попелиць, білокрилок, трипсів, клопів, а ще й дуже гарне видовище! Город із правильними квітами – характеристика розумного городника!

Салат

Зелені салати мають таку кореневу систему, яка не конкурує за харчування з корінням перцю, але відмінно вкриває ґрунт від перегріву та вивітрювання. Харчування вистачає обом. У перебивку з салатами до перців можна підсівати чорнобривці. Вони – захисники від шкідників та хвороб

Небажане сусідство:

Капуста

У перців можуть виникнути протиріччя з тими рослинами, які виносять із ґрунту багато поживних речовин. Це всі види капусти.

Бобові

Не вийде порозуміння у перців та бобових – у них різне ставлення до азоту. Бобам та гороху він потрібен, а перцю зовсім навпаки.

Фенхель

Така виняткова рослина, що не може рости поруч із перцем! Він виділяє у ґрунт особливі речовини, які перешкоджають росту інших рослин.

Томати

У перців та томатів однакові хвороби і шкідники, і площа харчування приблизно однакова. Конкуруватимуть.

Популярне

Подібні новини