Коли перші листочки виростають до 5 см, вношу ці прості підживлення: для гарного врожаю буряка – обов’язково

Майже на всіх ділянках зустрічаються посадки буряків. Цей коренеплід вільно зберігається в умовах підвального приміщення до кінця весни. Усі господині люблять його вирощувати.

Щоб буряк вийшов солодким і смачним, за ним потрібно здійснювати правильний догляд. Сьогодні поговоримо про те, які добрива городники вносять вчасно.

Натуральні добрива для буряків

Якщо з якоїсь причини не внесли добрива під час осіннього перекопування грядки, можна підгодувати паростки на початку вегетації наступними поживними розчинами.

Настій коров’яку

У цьому добриві міститься азот, від дії якого добре розвивається наземна частина культури. Вносите розчин у першу фазу розвитку буряків. Як тільки сформуються хоча б по 4-5 листочків, можна пролити посадки розчином на основі коров’яку. Для приготування настою розведіть коров’як (1 л) у десятилітровому відерці рідини. Перенесіть ємність у тепле місце і дайте настоятися розчину протягом однієї доби. Потім склад ретельно перемішайте, перед вживанням розведіть настій (1 л) рідини (10 л). Полийте приготованим розчином грядку з буряком.

Трав’яна настойка

Зібрану траву (кропива, ромашка, пирій та інші рослини) укладіть у будь-яку глибоку ємність і повністю залийте рідиною, всипте сухі дріжджі (один пакетик) і залиште розчин для бродіння. Після завершення процесу бродіння поливайте добривом бурякові посадки.

Зольний порошок

Після підживлення органікою можна внести фосфорно-калійне добриво. Радимо в цьому випадку скористатися звичайною золою з дерева. У складі добрива є безліч різних мікроелементів, які необхідні бурякам. Приготування зольного розчину полягає в наступному:

  • візьміть зольний порошок у кількості однієї склянки;
  • розмішайте речовину у воді (10 л);
  • дайте добриву настоятися хоча б протягом кількох годин;
  • полийте розчином грядку.

Цим розчином можна обробляти посадки разом із звичайним поливом.

Нітроамофоска

Добриво збалансоване, багате на калій, азот і фосфор. Якщо немає можливості використовувати для підживлення коров’як, деревну золу або трави, можна скористатися нітроамофоскою. Можна підгодовувати буряк у початковій фазі розвитку та у період формування плода.

Порада експертів: чим підживити буряк у червні
Порада експертів: чим підживити буряк у червні

Борна кислота

Це добриво підходить для використання під час зростання коренеплоду. Для приготування в одному відрі води розведіть борну кислоту (10 грамів). Проведіть полив по зволоженому ґрунту або обприскуйте листя. Ці підживлення, як написано вище, необхідно вносити в тому випадку, якщо під перекопування грядки ви не змогли внести органіку. Запам’ятайте це і не переборщіть з органікою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини