Сама не повірила очам, але цей засіб спровадив слимаків з городу миттєво: а головне, що зовсім незаморочливо

Слимаки можуть завдати значної шкоди врожаю, поїдаючи листя та молоді рослини, що знижує загальну продуктивність городу. Спробуйте перевірені народні засоби для вирішення питання.

Слимаки часто є великою проблемою на городі. Вони дуже люблять поласувати м’якоттю декоративних рослин і селитися в квітах.

Та взагалі вони їдять усе без розбору, а садівники, побачивши все це просто у нестямі від люті. Але якщо всіх комах та шкідників труїти хімозою, купленою в магазині, то можна сильно нашкодити родючість ґрунту. Тому найкраще користуватися народними методами.

Відмінним варіантом боротьби зі слимаками є яєчна шкаралупа. Її зазвичай подрібнюють не на борошно, а так, щоб залишалися гострі частинки, і  розсипають територією ділянки. Слимаки та равлики, не відчуваючи біди, виповзають на свій бенкет і вже не можуть повернутися назад, тому що гострі частинки шкаралупи вбивають їх.

Також можна використовувати дрібний гравій, подрібнені черепашки та сухі пористі матеріали.  До того ж ці засоби можна використовувати для мульчування ґрунту та наповнювати міжряддя, щоб слимаки точно не підібралися до рослин.

Городники розповіли про прості методи боротьби зі слимаками
Городники розповіли про прості методи боротьби зі слимаками

Ще одним способом є відволікаючі маневри. Можна розкидати біля розсад старе листя, бадилля рослин, наприклад, від салату або огірків і слимаки будуть поїдати те, що не шкода, ще й приманюючи до себе  мокриць, зовсім забувши про вашу розсаду.

Для боротьби зі слимаками на городі можна використовувати пивні пастки. Потрібно вкопати у землю неглибокі ємності і наповнити їх пивом. Запах пива приваблює слимаків, і вони заповзають у пастки та тонуть. Регулярне очищення та поновлення пива допоможе зменшити кількість слимаків на ділянці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини