Зробіть так і всі суцвіття на томатах вмить зав’яжуться гронами навіть в спеку: крутий лайфхак бабці Маланки

Сьогодні ми розповімо про те, як потрібно грамотно підгодовувати томати протягом усього сезону, і чому підживлення з гумату калію та борної кислоти найважливіші для помідорів.

Перед тим, як висаджувати томати в ґрунт я  обов’язково прокидаю ґрунт деревною золою, яка дає землі масу калію для зростання.

Перед висаджуванням томатів у ґрунт рекомендується прокидати ґрунт деревною золою, яка надає землі необхідний калій для зростання.

Висаджувати помідори слід на невелику глибину в траншею, видаляючи всі листочки, що опинилися на землі, та класти коріння похило, не заглиблюючи його. Після посадки томати не поливати протягом тижня, щоб вони прижилися. Для зменшення кількості поливів кущі варто мульчувати бур’янами без насіння, щоб уникнути небажаних рослин.

Експерти розповіли метод, який допоможе збільшити зав'язі томатів
Експерти розповіли метод, який допоможе збільшити зав’язі томатів

Під час росту зеленої маси слід підживлювати рослини розчинами з сечовиною або трав’яним настоєм з бур’янів раз на 10 днів. У період цвітіння, для стимуляції зав’язей та плодів, використовувати комбінацію гумату калію та борної кислоти: на 10 літрів води розводити гумат калію за інструкцією та додаємо половину чайної ложки борної кислоти, ретельно перемішуємо та поливаємо під корінь.

Це сприяє зав’язі та зростанню плодів, забезпечуючи щорічно чудовий урожай томатів на будь-яких видах ґрунту.

Для підживлення томатів можна використовувати настій кропиви. Для його приготування слід наповнити бочку свіжозрізаною кропивою, залити водою і дати настоятися протягом тижня. Отриманий настій розводиться водою у співвідношенні 1:10 і використовується для поливу томатів під корінь.

Інший народний рецепт передбачає використання яєчної шкаралупи. Подрібнену шкаралупу потрібно залити окропом і залишити настоюватися на кілька днів. Потім отриманий настій проціджується і використовується для поливу томатів, забезпечуючи їх кальцієм і мікроелементами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини