Врятувала свої огірки від борошнистої роси завдяки цьому копійчаному засобу: врожай перевищив очікування

Борошниста роса може завдати немало клопоту городникам та дачникам. Але сьогодні ви дізнаєтесь, як легко і швидко позбутися цієї проблеми без фінансових витрат.

Нерідко борошниста роса стає наслідком поганого врожаю огірків.

Ознаками захворювання борошнистою росою найчастіше є білий наліт на листі та стеблах рослин. Іноді цей наліт жовтіє.

Дані симптоми призводять до засихання враженого листя, скорочення плодоношення та зрештою до загибелі рослин. Поява борошнистої роси відбувається через різку зміну вологості та високих температур повітря, що досягає 25 градусів. Також до захворювання призводить рясна роса,   недбалий полив, що призводить до потрапляння вологи на листя.

Погана вентильованість посадок та надлишок азоту теж можуть бути фактором, що впливає на утворення борошнистої роси. Відмінним засобом проти цієї хвороби є звичайний перекис водню, який можна знайти у будь-якій аптеці.

Він показаний огіркам не тільки для порятунку від борошнистої роси.

Городники розповіли, як врятувати огірки від борошнистої роси
Городники розповіли, як врятувати огірки від борошнистої роси

Перекис водню здатен прискорювати зростання розсади та зміцнювати її імунітет, насичувати ґрунт киснем, активувати біологічні процеси в рослинах, покращуючи засвоєння поживних  речовин. Також цей засіб здатний збільшувати врожайність приблизно на 20%.

Важливо, коли ви використовуєте перекис водню в якості підживлення, рясно проливати ґрунт чистою водою перед процедурою. Засіб необхідно обов’язково розбавляти водою,  для молодих рослин у співвідношенні 1 столова ложка перекису на літр води, а для дорослих 2 столові ложки на 1 літр  води.

І такий засіб потрібно вносити під  корінь по 500 мл під кожен кущ або обприскувати рослини. Таким чином ви не тільки наситите рослини корисними речовинами,  але й убезпечте їх від шкідників та хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини