Як без добрив збільшити врожай кабачків та продовжити плодоношення: зробіть цю просту дію і готуйте тачки

Для збільшення врожайності кабачків і їх максимального плодоношення дачники рекомендують дуже простий спосіб - він не займе багато часу, не вимагатиме приготування добрив і витрат.

Це найпростіша агротехнічна процедура. Щоразу, коли кабачки починають цвісти і коли починають плодоносити треба просто видалити листя, і можна навіть не вносити жодних підживлення.

Але процедура має  свої правила та особливості, про які ми сьогодні й розповімо.

Основна перевага обрізки листя на кабачках  – це підвищення кількості врожаю кабачків, а також захист куща від борошнистої роси.  Коли кабачки активно нарощую зелень, листя з’являється занадто багато, і під час цвітіння багато листя вже знаходяться в густій тіні молодих листочків і торкаються ґрунту, том все нижнє листя необхідно видаляти.

Жаліти не потрібно – така процедура дає рослині легкий  стрес, який простимулює його швидше формувати та віддавати кабачки дачнику. Відразу скажемо, що видаляти більш ніж чверть усіх нижніх листків не можна, інакше можна піддати рослину занадто великому стресу, через який вона почне в’янути.

Агрономи розповіли, як без добрив збільшити врожай кабачків
Агрономи розповіли, як без добрив збільшити врожай кабачків

Листя завжди  обрізайте гострими ножицями чи ножем, але ніколи не обривайте руками. Так можна створити розриви на  стеблах, які дуже довго гояться і відкриють доступ до рослини різним хворобам. Обрізане листя не викидайте – зробіть з нього компост, або ж залиште для  приготування трав’яного настою іншим рослинам.

Догляд за кабачками включає регулярний полив, особливо в періоди посухи, щоб забезпечити рівномірний ріст плодів. Важливо також регулярно видаляти бур’яни та розпушувати ґрунт навколо рослин для покращення повітропроникності. Для підвищення врожайності кабачки потребують підживлення органічними або мінеральними добривами в період активного росту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини