Як купити смачну та якісну консервовану кукурудзу та не переплачувати: дієві хитрощі. Завжди смачні салати

Коли йдеться про консервовану кукурудзу, багато домогосподарок просто беруть продукцію дорожче. Мовляв, це означає, що вона якісніша, смачніша і соковитіша.

Але навіть найдорожчий продукт може виявитися абсолютно несмачним. Щоб вибрати кукурудзу практично наосліп і не помилитися, потрібно уважно читати написи на етикетці. Яка кукурудза може потрапити на ваш стіл?

Дивимося на дату виробництва

Виробники розповідають, що плоди збирають на так званій молочній стадії, коли вологість зерен перевищує 70%. Після цього їх привозять на виробництво, де кукурудза проходить контроль за якістю. Потім спеціальна машина очищає качани від листя та стебел і зрізає з них зерна. Зрізані зерна тричі промивають і оглядають. Паралельно на іншому кінці заводу йде підготовка контейнерів. Консервні банки кладуть у розподільник та обробляють паром.

Ті добірні зерна, які пройшли всі перевірки, надходять до автоматичного наповнювача та потрапляють у контейнери. Туди слідом відправляють заливку. Практичний готовий продукт швидко закочують на автоматичних машинах та віддають на стерилізацію. Вона триває 15 хвилин під тиском та високою температурою. У фіналі на банки із соковитою кукурудзою наносять етикетку та укладають їх у коробки групами. Дату виробництва за ГОСТом або наносять фарбою, що не змивається, або видавлюють прямо на консервній банці. За датою виготовлення можна будувати висновки про смак продукту.

Кукурудза буде хрумкою та соковитою, якщо вона законсервована влітку або на початку осені. У цей час качани дозрівають, тому і консерви роблять із молодої кукурудзи. Якщо продукт виготовлений пізньої осені, взимку або навесні, то виробник використовував вже літні зернятка. Кукурудзу зібрали, висушили, а коли її потрібно було відправити до банку, то зерна відмочили у воді та зварили.

Експерти розповіли, як легко вибрати якісну консервовану кукурудзу
Експерти розповіли, як легко вибрати якісну консервовану кукурудзу

Дивимось на сорт

Більшість виробників пишуть на етикетці сорт кукурудзи. І правильно роблять. Це дуже важлива інформація для покупців, тому що банки з найсмачнішими зернами можна розпізнати за фразою вищий сорт. Вона означає, що всередині на вас чекає молода кукурудза, зібрана на молочній стадії. У ній немає жодних домішок, вона найчистіша. Якщо на консервній банці ви бачите фразу перший сорт, то від покупки такого продукту краще відмовитися. Усередині вас можуть чекати листочки, волоски та інше сміття. Якщо сорт зовсім не вказаний, таку кукурудзу теж краще не купувати.

Шукаємо напис ГОСТ

На магазинних полицях потрібно шукати кукурудзу, виготовлену за ГОСТом. Тому що цей стандарт ставить серйозні вимоги до якості сировини та співвідношення солі, цукру та заливки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини