Вношу 3 підкормки під час цвітіння – і врожайність перців не зупинити: плоди великі та соковиті. Без “магії”

Щоб отримати ранній та великий урожай перцю, завжди його потрібно підживити в період цвітіння та плодоношення. Для добрива використовуємо як хімію, так і перевірені часом народні засоби.

Перець любить багато сонця. Для оптимального росту рослини потрібні щонайменше 6-8 годин прямого сонячного світла на день. Він є теплолюбною культурою і добре росте при температурі від 20 до 30 градусів. Важливо захищати його від холодних температур, оскільки він чутливий до заморозків. Регулярне розпушування ґрунту навколо рослин покращує аерацію і водопроникність.

Мінеральні розчини

Якщо молодому перчику найбільше потрібен азот, то під час цвітіння та плодоношення рослинам потрібні переважно калій та фосфор. На початку цвітіння бажано полити рослини комбінованим мінеральним розчином. Полийте перець перед підживленням.

Чим підгодувати помідори у липні, щоб плоди рано дозріли, а врожай був рясним?

Щоб зробити склад, внесіть в 10 л ємність з гарячою водою 10-15 г сульфату калію, 30-40 г суперфосфату, 8-10 г сечовини. Добре перемішайте рідину. Дайте розчину постояти 2-3 години. Підживіть болгарський перець. Для кожної рослини потрібно 1 л рідини. У період цвітіння, удобрюємо перець розчином з фосфору та калію. Для приготування рідини покладіть в 10 л ємність з водою 1 ст. ложку фосфору та 1 ч. ложку калію. Ретельно перемішайте рідину. Полийте перець.

Порада експертів: чим підживлювати перець під час цвітіння
Порада експертів: чим підживлювати перець під час цвітіння

Народні розчини

Можемо відзначити ефективність натуральних розчинів, ефективність яких перевірена багатьма дачниками. Використовую їх для позакореневого підживлення. Щоб зробити розчин, внесіть у 5 л ємність із водою 5 грамів борної кислоти. Добре перемішайте рідину. Обприскуйте перець під час цвітіння та плодоношення. Хочемо наголосити на ефективності йодного розчину. Для приготування розчину внесіть у 10 л відро з водою 15-20 грам йоду. Добре перемішайте рідину. Полийте рослини. Для кожного кущика потрібно 1 л розчину. Гарного врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини