Даю 1 літр під огірки: врожайність збільшилася в 3 рази. Це підживлення в період цвітіння немає альтернатив

Огірки - це рослина, яке потребує величезної різних корисних мікро- і макроелементів на різних стадіях розвитку. Якщо вчасно збагачувати ґрунт, додавши добрива - можна забезпечити собі добрий урожай.

А підживлення в період плодоношення – це взагалі найважливіша річ, яка допоможе продовжити термін життя куща, і ви  збиратимете великий урожай набагато довше!  Як правильно робити підживлення для огірків? Поживні речовини для цієї рослини можна розділити на органічні та мінеральні. Якщо літо було спекотним, то добрива необхідно вносити під корінь куща, який дуже швидко засвоїть корисні мікроелементи через свою кореневу систему.

Після дощів або поливу найкраще піджвлювати рослини у вечірній час, щоб мікроелементи не випаровувалися на сонці. Якщо ж літо було прохолодним із дощами, краще всього робити обприскування під час плодоношення.

Якщо спеки не було, коріння рослини може бути слабкими і повноцінно засвоїти все необхідне з ґрунту у нього не вийде. Обприскування роблять у суху хмарну погоду, щоб підгодівлі не змивалися опадами та не висихали на сонці.

Вибір добрив залежатиме від стадії розвитку плода. У період цвітіння культури використовуються азотно-калійно-фосфорні добрива, під час формування плодів можна додати трохи азоту, незважаючи на те, що багато  відмовляють це робити. Дачники рекомендують використовувати калійну селітру чи сечовину.

Городники розповіли, чим підживлювати огірки в період цвітіння
Городники розповіли, чим підживлювати огірки в період цвітіння

Розбавляємо у відрі води – селітри потрібно 20-30 грамів, а сечовини – 50 грамів. Додатково  потрібно внести органічні добрива під кущ – це зола чи трав’яний настій. В цих  добривах міститься фосфор, калій, кальцій, тому їх використовують у будь-якій фазі зростання.

Деревну золу потрібно розводити у воді для внесення під корінь, або розпушувати грунт і посипати під кущ у сухому вигляді.

А щоб фаза плодоношення була максимально тривалою, я раджу використовувати ще  одне натуральне добриво – розмішуємо 30 г харчової соди на 10 літрів води,  вносячи розчин по одному літру під кожен кущ, або ж обприскуємо листя огірків розчином  з відра води та 15 грамів сечовини.

Популярне

Подібні новини