100 грамів цього дармового засобу на 1 літр – і попелиця зникне за одну ніч: шкідника як вітром здуло

Попелиця часто надокучає дачникам, і боротися з нею потрібно без зволікань. Сьогодні ми розповімо декілька дієвих та доступних народних методів, які допоможуть з легкістю вигнати попелиць з городу.

Колись без хімії багатьом дачникам було дуже важко позбутися від попелиці, тим більше, що ці комахи можуть з’являтися до кількох разів за сезон під час плодоношення різних культур.

Та зараз на допомогу приходить ефективний розчин – він копійчаний і допомагає надовго позбутися попелиці, причому без завдання шкоди врожаю та шкоди здоров’ю людини.

До речі, принагідно і проблему мурах цей розчин допоможе вирішити.

Цей ефективний розчин для позбавлення від попелиці на городній ділянці можна приготувати всього з трьох інгредієнтів:

Перший – це маленька пляшечка з шампунню від бліх для котів;
Другий – тепла вода;
Третій – кухонна сіль. Змішуємо в трьох літрах теплої води дві столові ложки солі та аналогічну кількість шампуні.

Городники назвали простий спосіб боротьби з попелицею на городі
Городники назвали простий спосіб боротьби з попелицею на городі

Якісно розмішуємо та заливаємо в пульверизатор. З нього буде необхідно обприскати всі кущі, дерева, рослини на ділянці після обіду ближче до вечора, коли сонце вже не палить.

А на ранок попелиця вже покине вашу ділянка і не потурбує у найближчі місяці. А сам розчин із дерев і чагарників буде змито за допомогою нічної вологи.

Зазначимо, що обприскування потрібно проводити тільки при сухій погоді, щоб дощ швидко не змив розчин з дерев. Якщо потрібно, можна повторити процедуру через тиждень, але одного разу зазвичай вистачає.

Але є ще один не менш ефективний та простий спосіб.  Для цього треба взяти 100 г сухої трави та суцвіть аптечної ромашки, залити 1 літром води. Залишити на 12 годин, після чого змішати 1 частину настою з 3 частинами води, додати мило з розрахунку 4 грами на 1 літр розчину. Обприскати листя рослин знизу і зверху.

Популярне

Подібні новини