Мої пеларгонії найкрасивіші в області, тому що завжди даю їм це диво-добриво: всього 2 краплі на 1 літр води

Щоб простимулювати швидке та успішне формування суцвіть пеларгонії необхідно вносити фосфорно-калійні добрива – вони використовуються до кінця осені та допомагають підтримувати яскраве цвітіння!

Але мало хто знає про те, що підживлення пеларгонії полягає ще й у тому, що герані потрібні вітаміни групи В – В1, В6 та В12.

Їх можна купити в будь-якій аптеці у вигляді розчинів. Плюс, у ґрунтосуміші можна хоч щотижня додавати розчин глюкози – вона дає рослині додаткову енергію для стрімкого зростання, і допомагає формувати квіточки.

Як правильно розвести вітаміни? На одну ампулу береться два літри відстояної води, після чого розчин ретельно розмішується та використовується для поливу квітки.

Відразу потрібно додавати всі вітаміни у воду? Ні! В перший місяць вноситься вітамін В12, в наступному В6, і так далі. Тобто по одному вітаміну в місяць! Так ви зможете зміцнити імунітет та покращити зростання квітки.

Садівники розповіли, чим підживити пеларгонію для пишного цвітіння
Садівники розповіли, чим підживити пеларгонію для пишного цвітіння

А ще пеларгонія дуже любить йодисті сполуки, і активно цвіте після йодового підживлення. Простий аптечний йод необхідно розвести у теплій відстояній воді буквально 2 краплі на один літр води.

Спочатку грунт у землі добре зволожується чистою водою, а вже після цього проливається йодовим розчином по краю горщика, а не під корінь. Як часто вносити йодове підживлення? Одного разу на три-чотири тижня буде цілком достатньо.

Якщо поливати частіше, коренева система може отримати опіки. Але вже після двох правильних підгодівель ви реально зможете побачити, як бутони почнуть розпускатися.

Популярне

Подібні новини