Розвожу це копійчане народне добриво 1:10 і збираю рясний врожай огірків: без “танців з бубном” і мороки

Огірки - це одна з найневибагливіших рослин на вашому городі. Потрібно просто правильно поливати їх і підтримувати температурний режим, та врожай буде. Та є й городні хитрощі.

Але величезне значення  має і склад ґрунту. Якщо він недостатньо багатий, доведеться використовувати підживлення для внесення мінералів та мікроелементів, щоб огірків було багато, і вони були смачними.

Завдяки дріжджам у ґрунті можна збільшити кількість біотину та мезоінтину, які стимулюють розвиток кореневої системи рослини.  Дріжджові грибки виробляють ферменти, які   провокують активізацію фітогормонів, що впливають на відновлення клітинної структури рослини. Правильним рішенням буде проведення органічного підживлення перед внесенням  дріжджового добрива. Восени це може бути коров’яком, а за два тижні – компост.

Навіщо треба удобрювати дріжджами? Так огірки менше залежатимуть від освітленості теплиці та температури повітря, коренева система буде ставати більш  сильною, а рослини принесуть перші плоди приблизно на 2 тижні раніше, ніж звичайно.

Дріжджове підживлення знижує  сприйнятливість до багатьох захворювань огірків, стебла будуть набагато товстішими і витривалішими, кількість пустоцвітів знизиться, а листя – збільшиться. Вносьте таке добриво, і огірки будуть соковитішими і смачнішими, і збирати врожай ви будете набагато довше.

Такий дивовижний ефект досягається  завдяки збагаченню ґрунту фосфором та азотом,  швидкій переробці органіки та екологічної чистоти добрива.

Городники поділилися корисним для огірків добривом
Городники поділилися корисним для огірків добривом

Як правильно підгодовувати огірки дріжджовим розчином? Є лише кілька правил.  Дріжджі потрібно розводити тільки в теплій воді, а концентроване підживлення використовувати не можна  – його потрібно розводити у чистій воді перед поливом.

На 1 кілограм свіжих дріжджів беремо 5 літрів підігрітої води та настоюємо протягом 5-6  годин. Потім суміш розчиняємо у пропорції один до десяти у чистій воді. Після приготування  розчин потрібно внести під кожен кущ огірків.  Дорослій рослині знадобиться один літр  рідини, а молодій рослині у вигляді розсади – біля однієї склянки дріжджового підживлення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини