Мої перці не зріють, погано ростуть і не тішать врожаєм: дізналась головні помилки та методи вирішення

Солодкий перець не потребує такого складного догляду, як томати. Ця культура набагато простіша в агротехніці. Дотримання кількох важливих правил допоможе збирати добрий урожай.

Не зріють перці. Що робити?

При виборі насіння перцю не зупиняйтесь на одному сорті. Вибирайте конусоподібні сорти з дрібними плодами раннього терміну дозрівання для збирання врожаю на початку літа. Кубоподібні сорти з великими товстостінними плодами дозрівають набагато пізніше, наприкінці літа. Вони врожайніші.

Перець міг би вирощуватись як багаторічна культура, якби не прихід зими. Рослини постійно цвітуть, зав’язуються нові плоди, а сам кущ продовжує своє зростання. Для теплиць, що обігріваються, краще вибирати високорослі сорти перцю, а для вирощування у відкритому ґрунті або під тимчасовими укриттями краще підійдуть низькорослі сорти.

Видалення коронної квітки. Ще на етапі вирощування розсади краще видалити першу квітку, її ще називають коронною. З’являється вона досить рано, коли рослини ще не встигли сформуватися, і тягне вона занадто багато сил. Якщо її видалити, перець продовжує розвиватися, в результаті кущ стає більш потужним, і плодів на ньому більше.

Оскільки плоди перцю їстівні будь-якої стадії, необов’язково дорощувати плоди до біологічної стиглості. Звичайно, збирати яскраві червоні, жовті чи оранжеві плоди дуже приємно. Але якщо кущ обвішаний плодами, як ялинка іграшками, краще трохи звільнити його і зняти частину плодів зеленими, в технічній стиглості. На їх смаку це не позначиться, зате прискорить дозрівання плодів, що залишилися.

Літнє підживлення

На ранньостиглих сортах перцю можна помітити дві хвилі врожаю. Після того, як усі великі плоди зібрані, на рослині може не бути нових зав’язей, але можна помітити безліч бутонів. Щоб перець міг оговтатися після першої хвилі плодоношення і вигодувати другу хвилю соковитих плодів, рослини потрібно підтримати.

Порада городників: як врятувати перець, що не зріє і погано росте
Порада городників: як врятувати перець, що не зріє і погано росте

Азот. Про те, яке харчування потрібне перцю, підкажуть самі рослини. Якщо листя перцю стало дрібнішим і забарвлення листя блідо-зелене, очевидна нестача азоту. Це нормальне явище для середини літа. До цього моменту рослини з’їли весь запас поживних речовин, який ми зробили навесні, тому настав час знову підгодувати їх.

Для заповнення запасу азоту підгодуйте перці зеленим добривом – настоєм збродженої трави. Зелене добриво можна готувати з будь-якої скошеної трави або виполонених бур’янів. Якщо у вас ідеальна ділянка, де немає жодної зайвої травинки, то можна приготувати настій із гранульованого трав’яного комбікорму. Він може бути виготовлений на основі люцерни або кропиви. Достатньо 1 склянки гранул на відро води. Настій зброджується протягом кількох днів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини