Попшикала цією саморобною бовтанкою і трава на доріжках між плиток розчинилася на очах: рецепт

Акуратно викладені плиткою садові стежки неймовірно прикрашають сад та ділянку. Але між покладеними елементами стежок через пару років може прорости трава.

Трава не тільки псує зовнішній вигляд, але й “рухає” та піднімає плитки. Багатьом здає ться, що якщо вони ретельно перекопали ґрунт і витрусили все коріння, то ніяких бур’янів у майбутньому рости не буде. Проте бур’ян росте все одно, і це зовсім не дивно.

Причина появи небажаної трави – це потрапляння насіння бур’янів у заглиблення та щілини, що утворюються між плитками. Вони є відмінним місцем для розвитку вологи та прихованого місця від птахів та комах, що створюють їм відповідні умови зростання.

Видалити траву між плитками можна різними способами. Ручна прополка може бути тимчасовим рішенням, але коріння зазвичай дуже міцно тримаються за землю. Для боротьби з важко виводимими бур’янами доведеться витратити багато зусиль.

Експерти розповіли, як боротися з бур'янами між плиткою на садових стежках
Експерти розповіли, як боротися з бур’янами між плиткою на садових стежках

Існує багато способів та рецептів у боротьбі з бур’янами між плиткою на доріжках: ручна прополка, полив або ошпарювання швів окропом, промивання сильним напором води, і навіть пропалювання стиків вогнем.

Один з ефективних методів є використання оцту та солі. Для приготування робочого розчину необхідно взяти 7% оцтову кислоту, розведену з водою у співвідношенні один до трьох. Додайте одну столову ложку солі та 8-10 крапель будь-якого миючого засобу. Полийте бур’ян розчином, застосовуючи розпилювач.

Обробку краще проводити ввечері. Препарат працює не гірше за будь-який гербіцид. Нагадаємо, що обприскування слід проводити обережно, оскільки гинуть від нього буквально всі рослини. Культурні посадки потрібно обов’язково прикривати під час обробки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини