Розбавила 1:10, полила – і корені моїх живців всі як один поперли, мов на дріжджах: жодної відьомської магії

Укорінення живців – важливий етап у процесі розвитку та росту кущів та дерев. Але як збільшити шанси на успішне укорінення? Давайте розберемося разом.

На сьогоднішній день є безліч препаратів, які можуть допомогти в цьому питанні. Один із таких препаратів – корневин. Корневин – це стимулятор зростання кореневої системи. Також стимулятор росту можна приготувати самостійно своїми руками. Для того, щоб приготувати стимулятор зростання, вам знадобляться звичайні хлібопекарські дріжджі.

Для того, щоб приготувати живці до посадки, ми рекомендуємо залишити їх на добу в дріжджовому біостимуляторі. Приготування цього розчину не займе у вас багато часу, все досить просто.

Вам знадобиться 1 літр теплої води та 100 грам живих дріжджів. Живі дріжджі можна замінити одним пакетиком сухих дріжджів. По закінченню доби після замочування живців дріжджовим біостимулятором, для подальшого вкорінення їх необхідно перенести у звичайну воду або відразу в горщики із заздалегідь підготовленим ґрунтом.

Експерти розповіли, як збільшити шанси на успішне укорінення живців
Експерти розповіли, як збільшити шанси на успішне укорінення живців

Дріжджовий розчин насичений безліччю корисних мікроелементів та поживних речовин, які так необхідні для подальшого успішного вкорінення живців. Розчин, який залишився після замочування, не поспішайте виливати. Його можна використовувати для поливання посаджених живців.

Такий полив можна здійснювати 1 раз на 7 днів, але перед поливом не забудьте розбавити дріжджовий розчин водою у співвідношенні один до десяти, так як сам розчин сильно концентрований. Природний біостимулятор дуже корисний для подальшого здорового росту рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини