Рослини не хворіють, ростуть без шкідників і дають качани неймовірного розміру: підкормка капусти у червні

У червні як ніколи потрібно доглядати за капустою. Якісне та ефективне добриво допоможе отримати смачні та великі качани, які відрізнятимуться соковитістю.

Доглядати за капустою – це не лише полив, але й регулярне внесення добрив, які допомагають культурі запастись поживними речовинами для активного нарощення зеленої маси. Розповідаємо, які добрива внести, аби отримати соковиті качани без хвороб і шкідників на них.

Добриво для капусти

Перша підкормка проводиться у першій декаді місяця, втім, якщо ви не встигли, то вносити добрива можна й пізніше. Важливо дати капусті потужний заряд азоту, а особливо це необхідно раннім сортам капусти – завдяки цьому елементу капуста нарощує листя.

Звідки взяти цей елемент? Вам не потрібно довго мудрувати, краще використовувати стару та добру органіку. Наприклад, настій коров’яку або пташиного посліду. Потрібно попередньо розбавити їх – коров’як у співвідношенні 1:10, а пташиний послід у співвідношенні 1:15.

Експерти порадили якісне та ефективне добриво для капусти у червні
Експерти порадили якісне та ефективне добриво для капусти у червні

Через 10 днів після цього потрібно провести друге підживлення. Цього разу краще використовувати бор. Для цього потрібно розчинити у 10 літрах води 10 грамів бору та провести обробку. Ще через 7 днів приготуйте такий самий розчин, але додайте молібден і знову обробіть.

Фітоспорин – фінальна підкормка для капусти, яка відома позитивними наслідками для рослини. Цей препарат був створений спеціально для капусти, а тому виявився нічим не гіршим за інші мінеральні та навіть натуральні засоби. Він гарантує відмінний врожай.

Експерти порадили якісне та ефективне добриво для капусти у червні
Експерти порадили якісне та ефективне добриво для капусти у червні

Виробники рекомендують проводити першу обробку через півтора тижня після пересадки капусти у відкритий ґрунту. Ще через 2 тижні потрібно повторити процедуру, а приготувати розчин доволі просто – на 10 літрів чистої води додати 2 чайні ложки фітоспорину. Розчину вистачить на сотку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини