Старенька бабуся розповіла мені народну прикмету: чому не можна мити посуд у гостях? Такого ви ще не чули

Допомога гостя по дому не завжди є проявом турботи. Миття посуду в гостях погана прикмета. Чому з погляду традицій та народних прикмет у гостях не можна мити посуд?

Кожна господиня має свою енергетику. Якщо жінка почувається щасливою, задоволена життям, стосунками з партнером та дітьми, вона випромінює позитив. Її тепле світло поширюється на мешканців будинку, наповнює їх спокоєм та вдячністю.

Миття тарілок не просто акт очищення посуду від залишків їжі. Це ще й змивання інформації. Якщо посуд миє гість, він змиває енергетику господарів та передає їм свої вібрації. Добре, якщо гості прийшли із добром. Якщо ні, їсти з такого посуду небезпечно. Особливо слід тримати подалі дитячий посуд. Якщо гість, який уперше прийшов у будинок, вимив за собою чашку, киньте через ліве плече дрібку солі, то відведете лихо.

Домовик розсердиться

Вважається, що в кожній оселі живе домовик – зберігач житла. Він уважно стежить за господарями та наводить на довіреній території свої порядки. Якщо ситуація в будинку змінюється і щось йде не за правилами, це може роздратувати будинкового.

Так, наприклад, якщо хтось із гостей миє посуд після застілля, домовик розсердиться, бо вважатиме, що господарі розлінилися. Наслідки можуть бути абсолютно різними – від зникнення важливих дрібниць до нічного шуму, який влаштує розсерджений дух у покарання за лінощі. Домовик може навіть залишити сім’ю, забравши з собою радість та добробут. Щоб уникнути втрат, задобріть молоком або іншими частуваннями, які любить невибагливий дух будинку.

Господарі можуть стати об’єктом магічного впливу

Через те, що магічні ритуали існують не одне століття, з ними пов’язано чимало страхів та забобонів. Багато підкладів, псування та наговори роблять через побутові речі – їжу, питво, одяг та предмети побуту. Їх можна запросто підкласти під час перебування на кухні та миття посуду.

За старих часів будинок вважався священним притулком. До будь-яких домашніх справ допускалися лише подруги господині та близькі родичі. Вважалося, що вони не нашкодять мешканцям і точно не наведуть на них псування. Хоча часи, коли люди труїли один одного отрутами через спадок чи становище у суспільстві давно минули, ігнорувати прикмету не варто.

Експерти з етикету, вважають, що пропозиція вимити посуд не завжди доречна. Це може мимоволі образити господарів будинку. За прикметами миття посуду в чужому будинку заважає незаміжнім дівчатам знайти особисте щастя, а заміжнім це відбирає щастя.

Якщо гості помиють посуд, незаміжня мешканка будинку ніколи не вийде заміж і вічно страждатиме. Якщо посуд у будинку заміжньої жінки помиє дівчина на виданні, це призведе до розпаду пари, чоловік піде до дбайливої ​​гості.

Якщо незаміжня панночка миє посуд і розбиває тарілку, то вона зруйнує сімейне щастя господарів будинку. Не всі прикмети є негативними. Наприклад, якщо незаміжня дівчина вимиє тарілки та ложки в будинку неодруженого чоловіка, він незабаром одружиться, а вона знайде любов.

Миття посуду – це такий самий священний акт, як і приготування їжі для членів сім’ї. Якщо господарка будинку довіряє чужій жінці, вона руйнує захисну енергетику. Швидке миття посуду спритною гостею – до швидкої хвороби когось із домочадців.

Експерти розповіли, чому не можна мити посуд у гостях
Експерти розповіли, чому не можна мити посуд у гостях

Миття рук над брудним посудом, що лежить на дні раковини, призведе до боргів домочадців. Гість забере успіх із собою. Миття тарілки за хворою людиною – до хвороби того, хто її мив. Щоб зберегти в будинку тепло та затишок, не можна довіряти миття посуду гостям. Якщо прийшли у гості, не пропонуйте допомогти господині та вимити тарілки, це може бути витлумачено подвійно.

Вважається, що миття посуду чужими людьми призводить до сварок у будинку. Якщо гість помив ножа, незабаром посвариться з господаркою будинку. Помити посуд у будинку, де панує розлад – забрати сімейний негатив у свій будинок та сім’ю. Помити тільки ложки та вилки — до великої сварки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини