Сиплю у відро і поливаю весь город: помідори, огірки та перці влаштували мені естафету за кількістю врожаю

Багато овочів потребують додаткового живлення і найчастіше найкращі підживлення знаходяться у нас під рукою. Про них і розповімо у сьогоднішній статті.

Для огірків, перців та томатів відмінно доходить підживлення із молочної сироватки. Перевага молочної сироватки в тому, що вона містить дуже багато вітамінів та амінокислот, в яких так потребують ці овочі.

До того ж, молочна сироватка здатна покривати листя рослин тонкою плівкою, що згодом служить захистом від різних грибків та комах-шкідників, тому що вони не здатні перетравлювати лактозу, яка міститься у сироватці.

Сироватка є чудовим захистом для рослин, який створює бар’єр від таких хвороб, як фітофтороз, фузаріоз і борошниста роса, а також засіб дуже ефективний проти плямистості листя.

Для отримання максимального ефекту рекомендують використовувати молочну сироватку ось з якими інгредієнтами. Під час приготування засобу змішайте літр молочної сироватки, літр чистої води, дві столові ложки сметани та додайте 2 столові ложки меду. Після чого все ретельно перемішайте та розведіть засіб водою, щоб вийшло 10 літрів підживлення.

Городники розповіли, чим підживити овочі для для щедрого врожаю
Городники розповіли, чим підживити овочі для для щедрого врожаю

Настоюйте засіб протягом тижня. Під час використання розбавляйте 50 мл засобу у 10 літрах чистої води та поливайте овочі під корінь або обприскуйте рослини з усіх боків. Важливо запам’ятати, що підживлювати рослини добривами з молочної сироватки потрібно після рясних поливів, в ідеалі до сходу або після заходу сонця.

Якщо ви удобрюєте рослини, що знаходяться в теплиці, після цього її обов’язково потрібно провітрювати. З метою профілактики обробляють рослини по листку трішки іншою сумішшю. Для приготування профілактичного засобу рекомендується розчиняти одну частину сироватки у десяти частинах чистої води. Для посилення ефекту можна додати йод, розраховуючи 10 крапель йоду на 10 літрів засоби.

Популярне

Подібні новини