Старенька знахарка розповіла мені прикмети, які принесуть вам щастя. Розбита тарілка не так вже погано

Якщо випадково розбити щось з посуду: тарілку або келих, приміром, то незабаром у життя постукає щастя. Не завжди передбачення збуваються, але народні прикмети міцно увійшли до нашого життя.

Звичайно ж, у кожній країні є свої такі щасливі забобони, в які вірять місцеві жителі.

Китай

Згідно з повір’ям, у китайській культурі щастя разом з успіхом входять до будинку лише через парадний вхід. Але як воно заходить у вхідні двері, так тим самим шляхом воно може й вийти. Тому, коли китайці влаштовують великі генеральні прибирання протягом року і особливо напередодні Китайського Нового року, вони виносять сміття через задні двері (за наявності).

Вважається, що щастя в будинку може жити у певній речі, і якщо її пронести через парадний вхід, воно надовго залишить господарів житла. А ось через задні двері воно йти не захоче і перейде в іншу річ. Також у Піднебесній з обережністю ставляться до цифри 4, оскільки у усному варіанті вона співзвучна зі словом смерть.

А ось цифра 8 співзвучна з успіхом, тому не дивно, що забобонні жителі Китаю намагаються по максимуму пов’язати своє життя з вісімкою: живуть на восьмому поверсі, беруть квитки у восьмому ряду.

Експерти розповіли про щасливі забобони, в які вірять люди
Експерти розповіли про щасливі забобони, в які вірять люди

Іспанія

Рівно о 00:00 годині 31 грудня іспанці, коли на центральній площі столиці б’є годинник Пуерта-дель-Соль, з’їдають 12 виноградинок на щастя. За старими повір’ями, кожна виноградинка позначає місяць року. А якщо весь день останнього дня в році носити червону спідню білизну – то успіх точно слідуватиме поряд весь майбутній рік!

Сербія

У Сербії існує прикмета, за якою за спиною людини, яка йде на співбесіду, складати іспит або прямує на інший важливий у його житті захід, випивають склянку води на удачу. Рівномірний водний потік вважається символом зосередженості та націленості на результат, що заряджає людину позитивною енергією та приносить удачу.

Ірландія

Один із дивних звичаїв, спрямованих на залучення удачі, досі існує в Ірландії. У замку Бларні, який є старовинною фортецю, знаходиться відомий Камінь Красномовства. Згідно з легендою, хто поцілує камінь, здобуде навик красномовства і стане щасливим. Десятки та сотні туристів приїжджають до Ірландії, щоб поцілувати цей диво-камінь. Однак обряд має своє специфічне правило: цілувати камінь потрібно лежачи на спині, закинувши голову і тримаючись руками за вмонтовані в стіну перила.

Англія

Кожного першого дня місяця англійці зустрічають словами кролик, білий кролик. Місцеві вважають, що це приносить успіх. При цьому якщо ви забули сказати ці слова відразу після пробудження, то ви можете сказати на ніч чорний кролик, матиме той самий ефект.

Японія

У японців дещо зрозуміліше. Щоб отримати успіх і вигнати зі свого життя злих духів, потрібно подихати пахощами в стінах найстарішого буддійського храму в Токіо-Сензо-Дзі. Жителі Японії та гості столиці щороку відвідують храм, щоби вдихнути аромат спеціальних трав. Також про прихід удачі в Японії говорить випадково розбита пляшка з алкоголем.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини