Змішую 2 копійчані інгредієнта з водою і вношу по 400 мл під кущ моркви: цього року збираю рекордний врожай

У липні вже приблизно зрозуміло, який врожай моркви цього року вийшов. Якщо вам здається, що врожай буде мізерним і не виправдає ваших очікувань, то ситуацію ще можна виправити.

Потрібно тільки використовувати правильне підживлення, і саме про нього ми сьогодні й розповімо.

Суттєво вплинути на живлення моркви та її розвиток можуть дріжджі.

Самі по собі вони не дають рослині нічого, але вони покращують мікрофлору в грунті, захищають моркву від бактерій та шкідників, і допомагають моркві самостійно “діставати” все необхідне з ґрунту в легкозасвоюваній формі.

Доведено, що дріжджі роблять моркву соковитішою, солодшою і допомагають плодам стати набагато більшими.

Городники розповіли, чим підживити моркву для врожаю
Городники розповіли, чим підживити моркву для врожаю

Дріжджі необхідно використовувати тільки в тому випадку, якщо ви бачите слабку та кволу моркву. Робиться розчин із 5 літрів води, 100 грамів дріжджів та двох столових ложок цукру. Ретельно розмішуємо та вносимо по 300-400 мл під кожен кущ. А от якщо морква велика, але  їй просто не вистачає солодощі, треба внести під рослину підживлення з бур’янів із вашої ділянки.

Зробити добриво дуже просто – беремо бур’яни з городу, замочуємо у гарячій воді та відставляємо у тепле місце на кілька днів, а то й 1-2 тижні.

Також можна використовувати деревну золу, щоб зробити моркву солодшою ​​– розводимо золу у відрі води в пропорції один до 20,   перемішуємо та виливаємо під рослини.

Догляд за морквою включає регулярне проріджування сходів для забезпечення достатнього простору для росту коренеплодів. Важливо також підтримувати помірний полив, особливо під час активного росту, щоб запобігти розтріскуванню моркви.

Всі ці методи будуть коштувати копійки,  але допоможуть виростити солодку і  велику моркву на будь-якому ґрунті.

Популярне

Подібні новини