Моя цибуля росте розміром з яблуко, бо даю їй це елементарне добриво: не гайте час і вносьте його чимшвидше

Разом з правильним вибором сорту цибулі, поливом та грамотним вибором місця для посадки, необхідно забезпечити цьому овочу поживні речовини, щоб закінчити врожайний сезон на мажорній ноті.

Цибуля – це дуже жадібний споживач добрив, оскільки він має дуже дрібну кореневу систему.

Цибуля не може добувати собі корисні речовини із глибин ґрунту, тому потрібно створити для неї  максимально сприятливе середовище на поверхні.

На глинистих та холодних ґрунтах підживлення буде погано засвоюватися, а сама цибуля ростиме так собі.

Перед тим, як садити цибулю, необхідно додати у ґрунт три дюйми компосту, що допоможе покращити  структуру ґрунту та забезпечити поживні елементи із повільним вивільненням на весь сезон.

Для кращого зростання цибулі можна використовувати половину склянки комплексної добавки NPK на трьох метрових грядках для закладення на глибину в 15 сантиметрів у разі сівби, а при посадці в  насіннєвому вигляді можна замінити NPK на суперфосфат, щоб коріння розвивалося швидше.

Експерти розповіли, чим підживити цибулю для багатого врожаю
Експерти розповіли, чим підживити цибулю для багатого врожаю

Після будь-якого підживлення необхідно рясно полити рослини.  Однією з найкорисніших дій, які ви можете зробити, щоб цибуля була   великою– це внести трохи підгодівлі з  кісткового борошна.

Це натуральний засіб, зроблений з пропарених та мелених кісток  тварин. У кістковому борошні міститься азот, фосфор та калій, тому для всіх видів цибулинних рослин це добриво підходить відмінно.

Це добриво працюватиме небагато  повільніше, ніж хімічні добавки, але є органічним та економним підживленням.

При внесенні цього добрива дуже важливо дотримуватися термінів – після посадки цибулі кістковим борошном можна буде знову удобрювати лише через 3-4 тижні.

Популярне

Подібні новини