Ці 5 правил вирощування баклажанів на вагу золота: збирала по крупинкам знання, але воно того варте

Сьогодні ми розповімо, як досягти гарного врожаю баклажанів простими прийомами, щоб вони не страждали від хвороб і активно розвивалися.

Ми зібрали 5 основних правил, яких повинен дотримуватися кожен дачник.

Правило №1. Часто, але помірно поливати. Баклажани дуже люблять вологу, але якщо вода застоюється, вони починають страждати.

Рекомендується поливати кабачки через день, але у сильну спеку можна робити це і щодня. Не допускаємо пересушування ґрунту. Поливаємо вранці до спеки теплою водою.

Правило №2. Більше тепла. Найкраще баклажанам при 25 градусах за Цельсієм в денний час. Якщо температура сильно коливається, рослина буде гірше зростати і може втратити властивість запилюватися.

Якщо надворі дуже жарко, то можна пролити доріжки холодною водою, але за рослиною лити не можна. Якщо занадто холодно, розкладіть поряд з рослиною пляшки з теплою водою.

Правило №3. Регулярно рихлим грунт і підгортаємо. Після поливу на ґрунті може з’являтися скоринка, через що доступ до коріння буде утруднений.

Найкраще розпушувати ґрунт після кожного зрошення, але робити це треба акуратно, щоб не зачепити ґрунт.

Городники назвали 5 головних правил при вирощуванні баклажанів
Городники назвали 5 головних правил при вирощуванні баклажанів

Правило №4. Правильно підгодовуємо. Під час бутонізації використовуйте золу або сульфат калію, а з появою перших плодів вносьте трав’яний настій або азофоску. При цвітінні використовуємо коров’як, курячий послід чи золу.

Правило №5. Захищаємо рослину від захворювань. Сіра гнилизна і фузаріоз можуть стати серйозною проблемою. Обприскуйте рослини натуральними фунгіцидами, Фітоспорином, а якщо рослина вже захворіла, тут хочеш – не хочеш, доведеться використовувати ліки такі як Консенто, Гамаїр або Гліокладин. Ці п’ять правил допоможуть вам зберегти добрий врожай баклажанів наприкінці сезону та їсти улюблені страви весь рік!

Популярне

Подібні новини