Моя огіркова грядка плодоносить безкінечно до морозів, бо даю це копійчане народне добриво: перевірено

Сьогодні представляємо вашій увазі простий та бюджетний народний метод, який захистить огірки від фітофторозу та інших напастей. Це забезпечить гарний врожай на вашій ділянці.

Щоб впоратися з фітофторозом та іншими грибковими хворобами, прикореневою гниллю, протистояти шкідникам, а також підгодувати огірки, можна скористатися простим аптечним засобом — зеленкою. У її складі міститься мідь, яка зміцнює імунітет рослин та кореневу систему огірків. Якщо вчасно обприскати або полити огірки розчином зеленки, то можна сформувати на рослинах великі розлогі пагони, на яких виросте багато смачних та хрустких огірків.

Мідь чудово впливає на процес фотосинтезу, завдяки чому в клітинах рослин накопичується хлорофіл. Зеленкою обробляють як молоді рослини, так і дорослі кущі. Накопичення міді в ґрунті позитивно впливає на його стан, особливо у збіднених або болотистих місцевостях.

Щоб приготувати розчин із зеленкою, потрібно чітко дотримуватись пропорцій розведення, оскільки висока концентрація може нашкодити рослинам, а низька — не принесе жодної користі.

Експерти розповіли, чим найкраще підживлювати огірки на грядці
Експерти розповіли, чим найкраще підживлювати огірки на грядці

Кількість крапель на літр води залежить від стану рослини. Якщо це хворий кущ на початковій стадії розвитку патології, потрібно використовувати по 5 мл зеленки на кожен літр води. При занедбаних захворюваннях зеленку розводять у пропорції 10 мл на літр води.

Щоб упоратися з усіма шкідниками на рослинах, достатньо розвести 30-40 крапель зеленки на літр води. Для продовження плодоношення та покращення формування плодів, огірки удобрюють розчином із однієї краплі зеленки на літр води.

Таким чином, зеленка стає надійним помічником у догляді за огірками, допомагаючи їм рости здоровими та давати багатий урожай.

Популярне

Подібні новини