Мажу цим вату і розкладаю по городу: шкідники вилетіли, як ошпарені, а рослини поперли в ріст. Спробуйте

Сьогодні ми поговоримо про атуральний засіб, який має широке застосування в різних сферах життя, - березовий дьоготь. Березовий дьоготь широко використовується в косметології, садівництві і т.д.

У саду та на городі витяжка з берези не накопичується у клітинах рослин, тому не приносить їм жодної шкоди.

Цей засіб чудово бореться зі шкідниками та хворобами, які заважають успішному вирощуванню різних культур. Дьоготь містить велику кількість корисних компонентів, він багатий на дубильні речовини та олії. Він має негативний вплив на велику кількість шкідників, таких як колорадський жук, капустянка, попелиця, миші, кроти та багато інших. Крім дрібних комах, дьоготь здатний також відлякати ненависних гризунів.

Березовий дьоготь діє як засіб захисту протягом усього цвітіння культур і не має жодного шкідливого впливу. Важливо розуміти, що дьоготь не знищує шкідників, а відлякує їх своїм специфічним запахом. Обробку цією речовиною краще проводити в суху погоду.

Городники розповіли, як просто позбутися шкідників на городі
Городники розповіли, як просто позбутися шкідників на городі

Березовий дьоготь дуже легкий у використанні. Розглянемо два способи його нанесення. Перший найпростіший – потрібно змочити розчином ватку або марлю і обкласти навколо рослин. Другий спосіб – приготувати розчин з рідкого мила (дві-три столові ложки), літра гарячої води та однієї столової ложки березового дьогтю. Отриманий розчин потрібно розбавити відром води, після чого цією сумішшю можна обприскувати будь-яку рослину.

Застосування березового дьогтю на вашому городі допоможе забезпечити здоровий ріст культур, захистить їх від шкідників і зробить ваш урожай багатшим. Бажаємо успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини