Набовтала це копійчане добриво і дала томатам з огірками: тепер розширяю теплицю, бо врожаю хоч греблю гати

Щоб захистити посадки томатів та огірків від захворювань і комах у липні, досвідчені дачники рекомендують просте обприскування з двох інгредієнтів, які є у будь-якій оселі.

Один з них ми знайдемо на кухні, а інший в аптечці – це харчова сода та аспірин. Вони допоможуть впоратися з попелицею, борошнистою росою, фітофторою, дротяником та іншими інфекціями, хворобами та шкідниками.

Першу обробку потрібно проводити чистою содою без аспірину під час цвітіння. Щоб зробити розчин беремо три столові ложки соди, розводимо її в трьох літрах теплої води, та обов’язково вливаємо туди ложку рослинного олії та ложку рідкого мила в якості прилипача. Додаємо чисту воду до обсягу в 10 літрів, і цим розчином обробляємо по листку огірки та томати.

Процедуру проводимо рано вранці – такий розчин потрібно нанести на листочки з обох сторін, і на них з’явиться дуже тонка плівка, що захищає і від грибків, і від шкідників.

Городники розповіли, чим підживити в липні огірки та помідори
Городники розповіли, чим підживити в липні огірки та помідори

Друге обприскування робиться вже в комбінації соди з аспірином. Розчиняємо на три літри води три ложки соди, як і в попередньому розчині, але також додаємо три таблетки аспірину у вигляді порошку.

Обов’язково кладемо 30 грамів стружки мила або одну ложку мила рідкого. Таким розчином необхідно рясно обприскати по листу рослин, щоб захиститися від фітофторозу та борошнистої роси. У липні та серпні такі підживлення та профілактичні захисні заходи допоможуть зберегти врожай та забезпечити стабільне зростання рослини.

Основні два правила – не міняти консистенцію розчинів, а також проводити обприскування тільки рано вранці або вже після заходу сонця, щоб листя рослин не отримувало опіків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини