Це дармове добриво не тільки підвищить врожай всіх овочів, а й захистить від хвороб і шкідників: перевірте

Лушпиння цибулі має унікальний хімічний склад, що містить органічні та мінеральні сполуки з високою біологічною активністю. Тож його часто використовують в якості підживлення.

Цей природний фунгіцид використовується для захисту садових та кімнатних рослин від шкідників і як ефективне добриво.

В лушпинні цибулі містяться різні мінеральні та біологічно активні речовини, які живлять і тонізують рослини, допомагають позбутися різних захворювань і підвищують стійкість проти них. Завдяки своїм протизапальним, імуностимулюючим та регенеративним властивостям, лушпиння цибулі покращує структуру ґрунту, збагачуючи її поживними речовинами та мікроелементами.

Обприскування та полив відваром з лушпиння цибулі допоможуть у профілактиці бактеріального раку та боротьбі з тютюновим трипсом, чорної та сірої гнилі. Полив після висаджування розсади та під час цвітіння і плодоношення рекомендується проводити кілька разів за сезон. Рослини не тільки обприскують, але й поливають, що слугує одночасно чудовим підживленням.

Городники розповіли про користь цибулевого лушпиння для городу
Городники розповіли про користь цибулевого лушпиння для городу

Відвар з лушпиння цибулі готується дуже просто. Для цього наповніть літрову банку лушпинням до країв, залийте гарячою водою. Отриману кількість висипте у каструлю, долийте воду з розрахунку 1 літр і поставте на вогонь. Кип’ятіть 5 хвилин, потім зніміть і дайте охолонути. Процідіть відвар, вилийте у відро і додайте воду, щоб отримати 10 літрів розчину. Для поливу використовуйте 2 літри відвару на 10 літрів води.

Настій з лушпиння цибулі: Зберіть свіжу кропиву, подрібніть її і залийте водою у співвідношенні 1:5. Дайте настоятися протягом тижня, а потім поливайте рослини під корінь.

Корисні поради

  • Поливати потрібно теплою водою, щоб уникнути загнивання зав’язі.
  • Розпушуйте ґрунт після поливу, щоб забезпечити доступ повітря до кореневої системи.
  • Регулярно обприскуйте рослини відваром для профілактики захворювань.
  • Дотримуйтесь сівозміни, щоб уникнути проблем із хворобами рослин.
  • Лушпиння цибулі – це універсальне та ефективне добриво, яке допоможе підвищити врожайність та здоров’я ваших рослин. Воно є чудовим засобом для боротьби зі шкідниками та хворобами, а також покращує структуру ґрунту.

Використовуйте ці поради, щоб отримати багатий і здоровий урожай.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини