Хліб, очистки й шкірки трішки – росте смородина величиною з шишки: натуральні добрива, перевірені роками

Багато садівників вирощують не тільки чорну смородину, а ще й червону та білу для приготування варення на зиму. У період цвітіння ця ягода дуже потребує фосфору та калію.

Правильне підживлення допоможе вашим ягодам стати великими та солодкими.

Першу підгодівлю готуємо з гною. У відрі води розмішуємо гній та даємо настоятися три дні. Перед поливом готове добриво розводимо у 10 літрах води та використовуємо по одному відру під кожен кущ.

Наступну підгодівлю готуємо з картопляних очищень, що містять таку корисну речовину, як крохмаль. У відрі води замочуємо картопляні шкірки на місяць. Для поливу розводимо один літр готового настою у відрі води.

Добриво з хліба також є дуже корисним засобом для смородини завдяки вмісту дріжджів. Свіжі або черстві шматочки хліба замочуємо у 10 літрах води на тиждень. Для поливу смородини розбавляємо один літр готового настою у відрі води. Використовуйте хлібне добриво двічі за сезон для стимулювання зростання.

Багатим джерелом калію є бананова шкірка. Просто закопайте шкірки в землю поруч із смородиною, і вони перегниють, наситивши ґрунт корисними мікроелементами.

Садівники розкрили потужне натуральне добриво для смородини
Садівники розкрили потужне натуральне добриво для смородини

За допомогою цих натуральних добрив ваші ягоди будуть радувати вас своїм розміром та солодкістю.

Регулярно рихліть ґрунт навколо кущів, щоб забезпечити доступ повітря до кореневої системи. Поливайте рослини вранці або ввечері, уникаючи поливу під час спеки. Також важливо видаляти бур’яни, щоб вони не заважали росту смородини та не забирали у неї поживні речовини.

Під час активного росту смородини проводьте огляд кущів на наявність шкідників та хвороб. У разі виявлення проблем своєчасно застосовуйте відповідні заходи боротьби, такі як обробка спеціальними засобами. Це допоможе зберегти врожай і забезпечити здоров’я рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини