Зробіть цю просту дію і помідори почнуть червоніти з космічною швидкістю: без добрив і інших заморочок

При вирощуванні томатів у тепличних умовах, величезне бадилля на кущах створює оптимальне середовище для розвитку грибкових спор, інфекційних хвороб та для появи шкідників.

Обрізання листя, навпаки, є одним із ефективних способів змусити помідори червоніти. При обрізанні рослина починає набагато швидше старіти, тому дає ранній повноцінний урожай.

Однак не всі знають, як правильно обрізати зайві паростки на томатах. Насамперед, потрібно притискати черешок біля основи і тягнути лист на себе. Якщо зробити навпаки, то можна відірвати шкірку зі стебла, і в цьому випадку томат може швидко підхопити інфекцію та зачахнути. Першими завжди видаляються листя, яке торкається землі, а вже за кілька днів можна відщипнути паростки, що знаходяться над ґрунтом.

Експерти розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів
Експерти розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів

За один раз не можна обрізати більше 4-5 листків, інакше рослина отримає сильний стрес і також може зачахнути. Видаляйте зайву поросль на томатах не менше двох разів на тиждень, і не більше ніж на 20-25 см від землі. Так томати отримуватимуть усі необхідні мікроелементи з ґрунту, свіжого повітря і сонячного світла.

Якщо у китиці вже зав’язалися всі плоди, то нижче них можна видалити абсолютно все листя. Якщо зав’язей немає, потрібно залишити 2-3 листки, щоб не спровокувати порушення руху соку. Якщо не підрізати томати, вони можуть перетворитися в ціле дерево, тому, щоб не втратити частину врожаю, правильно обрізайте томати в період плодоношення. Це допоможе зібрати червоні, смачні та соковиті помідори набагато раніше!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини