Завжди обприскую буряк так в липні і коренеплоди виростають солодкими, соковитими і довго зберігаються

Кожен городник має на своїй ділянці хоча б невелику грядку буряків. Здавалося б, цій культурі не потрібен специфічний догляд. Тоді чому мало кому вдається отримати хороший врожай цього коренеплоду?

Вирощування буряка на городі – це процес, який потребує уваги, але не вимагає надмірних зусиль. Ключовим моментом у догляді за буряком є регулярне прополювання та розпушування ґрунту, що забезпечує рослини необхідним повітрям та запобігає утворенню кірки на поверхні землі.

Полив буряка має бути помірним, але регулярним, особливо в період формування коренеплодів, при цьому важливо уникати перезволоження, яке може призвести до загнивання. Для отримання соковитих та смачних коренеплодів рекомендується проводити підживлення буряка органічними або мінеральними добривами, але робити це слід обережно, щоб не допустити надмірного накопичення нітратів у рослинах.

Городники розповіли про бюджетний спосіб підживлення буряків
Городники розповіли про бюджетний спосіб підживлення буряків

Сьогодні ми хочемо розповісти про те, як правильно вирощувати буряк і які підживлення допоможуть захистити його від небезпечних недуг і підвищити якість плодів.

При вирощуванні буряків садівники часто стикаються з такою хворобою, як фомоз. Вона характеризується появою чорноти всередині коренеплоду. Ще одні ворогом цього овочу є церкоспороз. Його можна впізнати за коричневими плямами, які утворюються на листочках і ведуть до їх поступового засихання, а також загибелі самої рослини.

У боротьбі з цими захворюваннями допоможе наступне добриво: 200 г крейди та 50 г хлористого калію розчиняємо у 10 літрах води та використовуємо для кореневого поливу грядок. А якщо ваш буряк чудово себе почуває і добре розвивається, то для того, щоб покращити його смак та продовжити термін зберігання майбутнього врожаю, культурі можна внести наступне підживлення: половину чайної ложки борної кислоти розводимо у 500 мл гарячої води, ретельно перемішуємо та доводимо чистою водою до об’єму у 10 літрів. Після цього додаємо в розчин 50 г хлористого калію. Готовим засобом обприскуємо зелену частину буряка.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини