Це добриво “на дурняк” в липні змусить ваші кабачки плодоносити аж до морозів: сусід по дачі Іван був правий

Кабачки, як і інші овочеві культури, потребують регулярного підживлення для отримання багатого врожаю. Розглянемо рецепт натурального добрива, яке здатне значно підвищити врожайність ваших грядок.

Основою цього чудодійного засобу є гній. Найкраще використовувати гранульований кінський гній, але якщо його немає під рукою, підійде і коров’ячий або пташиний. Для приготування добрива потрібно розвести півсклянки гною у 10 літрах води і залишити на 4 години.

Після цього до отриманого розчину додаємо літр зеленого настою. Щоб приготувати такий настій, наповніть половину 10-літрового відра свіжоскошеними та подрібненими бур’янами, такими як кропива, кульбаба, лопух і чистотіл. Залийте суміш водою до краю і залиште настоюватися на 5 днів.

Готовим гнойово-трав’яним розчином поливають кабачки під корінь. Важливо проводити підживлення на вологий ґрунт – це забезпечить краще проникнення поживних речовин до коріння рослин.

Городники розповіли, чим найкраще підживлювати кабачки в липні
Городники розповіли, чим найкраще підживлювати кабачки в липні

Це природне добриво має цілу низку переваг для ваших кабачків:

  • Підвищує захисні сили рослин та зміцнює їхню імунну систему
  • Допомагає швидко відновитися після стресів, викликаних пересадкою, похолоданням або посухою
  • Захищає від поширення небезпечних хвороб та нападів комах-шкідників
  • Сприяє утворенню більшої кількості зав’язі
  • Прискорює дозрівання врожаю
  • Покращує якість плодів

Регулярне використання цього натурального підживлення допоможе вам виростити здорові, сильні кабачки та отримати багатий урожай смачних плодів. Пам’ятайте, що турбота про ґрунт та правильне живлення рослин – ключ до успіху кожного дачника. Експериментуйте з природними добривами, і ваш город неодмінно віддячить вам щедрим врожаєм!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини