Цибуля виросте розміром з м’яч, якщо дати їй це “рідке золото”: секрет діда Петра з Чернігівщини працює

Цибуля, хоч і вважається невибагливою культурою, все ж потребує правильного догляду для отримання великого та якісного врожаю. Особливої уваги потребує підживлення цибулі в липні.

У другий місяць літа зелене пір’я цибулі перестає рости, і починають формуватися головки. Щоб урожай був багатим і смачним, а головки великими і соковитими, необхідно в цей час правильно удобрювати рослини. На початку липня, коли на цибулі вже зазвичай більше 10 пір’їн і починає формуватися головка, потрібно трохи змінити структуру живлення, зменшивши вміст азоту та додавши калійні та фосфорні підживлення.

У цей період цибуля вже майже не потребує вологи, тому полив потрібно або припинити повністю, або скоротити його до легкого зволоження раз на тиждень. Якщо очікуються дощі, краще накрити цибулю плівкою, щоб на неї не потрапляло багато вологи. В іншому випадку на рослині може почати розвиватися сіра гнилизна.

Для калійного та фосфорного підживлення, яке необхідне цибулі в липні, досвідчені городники рекомендують використовувати деревну золу. Вона нейтралізує кислотність ґрунту, допомагає цибулинам наливатися великими та соковитими, а також захищає від хвороб та шкідників. На це добриво цибуля реагує просто чудово, тому його часто використовують з року в рік.

Агрономи розповіли про дієві підживлення для цибулі в липні
Агрономи розповіли про дієві підживлення для цибулі в липні

Приготування розчину з золи дуже просте: на відро води беруть 2 склянки просіяної золи, ретельно розмішують. Підживлення проводять двічі з інтервалом у 2 тижні. За таку порцію корисних мікроелементів врожай віддячить величезними та здоровими ріпками.

Дотримуючись цих рекомендацій, городники можуть значно поліпшити якість та кількість врожаю цибулі, забезпечивши себе смачним та корисним овочем на всю зиму.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини