Забудьте про пустоцвіти: цей копійчаний саморобний диво-розчин поставить ваші огірки на “зелений конвеєр”

У процесі вирощування огірків стало очевидним, що обприскування молоком з йодом є одним із найкращих липневих підживлень. Воно захищає рослину від хвороб і насичує її поживними компонентами.

Молоко та йод дуже позитивно впливають на розвиток огірків: стебел, листя, пасинків, зав’язей та плодів.

Коренева система зміцнюється, засвоєння поживних компонентів покращується, імунітет рослини зростає. Вона отримує кальцій, калій, фосфор та йод – важливі речовини для життєдіяльності та розвитку. Такий розчин допоможе впоратися з бактеріозом, кореневою гниллю, хибною борошнистою росою та іншими захворюваннями. До того ж, йод містить калійну сіль, яка компенсує дефіцит кальцію та стимулює інтенсивне зростання і зміцнення зав’язей.

При нестачі калію на листі з’являються світлі плями, а на місці квіток виростають пустоцвіти. Якщо такі ознаки є, терміново вносіть йодове добриво або деревну золу. Обприскування розчином із молока та йоду дає рослині подвійний захист від хвороб та шкідників. Йод ефективно винищує патогени, а лактоза формує захисну плівку від попелиці, бактерій та інфекцій.

Експерти розповіли, як позбутися пустоцвіту на огірках та збільшити врожай удвічі
Експерти розповіли, як позбутися пустоцвіту на огірках та збільшити врожай удвічі

Рекомендується обробляти рослини ввечері після заходу сонця або на світанку, оскільки сонячна активність може викликати опіки при заломленні променів через краплі розчину на листі. При обприскуванні приділяйте ретельну увагу обробці листків з обох боків – і з верхньої, і з нижньої.

Молоко та йод разом – це дуже ефективний засіб, і якщо приготувати його правильно, то рослина дасть чудовий урожай. Для приготування візьміть 1 літр молока на 10 літрів води, додайте 10 крапель йоду, змішайте та відправте в пульверизатор. Успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини