Забудьте про дрібні і хирляві баклажани: цей копійчаний засіб у липні перетворить їх на справжніх гігантів

Баклажани є одними з найсмачніших, корисних і популярних овочів. Проте баклажани дуже вимогливі у догляді та потребують регулярного підживлення корисними речовинами.

Цю рослину не слід садити густо – їй потрібне світло, циркуляція повітря, рясний полив вранці чи ввечері, регулярне прополювання грядок від бур’янів та розпушування землі. Також важливо пам’ятати про боротьбу з колорадськими жуками та профілактику хвороб овочів за допомогою натуральних органічних добрив.

Деревна зола – перший корисний засіб, який насичує рослину фосфором. Для приготування підживлення в одному літрі окропу розводять склянку золи та залишають настоятися на 4 години. Готовий розчин виходить дуже концентрованим, тому для поливу овочів його розводять у 10 літрах води. Починайте застосовувати зольне добриво через тиждень після висадки розсади в ґрунт. Для зміцнення кореневої системи рослини також можна насипати в кожну лунку по дві столові ложки сухої золи.

Дріжджі – ще один ефективний спосіб прискорення зростання баклажанів. У відрі води розмішуємо 100 грамів живих дріжджів та дві столові ложки цукру, залишаємо настоюватися на добу, а потім поливаємо баклажани по півлітра на кожен кущ.

Експерти розповіли, як збільшити врожай баклажанів
Експерти розповіли, як збільшити врожай баклажанів

Не менш поживним способом є підживлення коров’яком. Для цього наповнюємо бочку водою, додаємо одне відро гною, закриваємо кришкою та залишаємо настоятися на 5 днів. Отриманий настій виходить дуже концентрованим, тому для кореневого поливу його розводять у пропорції 1 літр готового добрива на відро води.

Підживлення йодом використовують у період цвітіння. Відрі води розводять 4 краплі йоду та поливають рослини під корінь, не зачіпаючи самі рослини.

Нарешті, багатим джерелом калію, кальцію та азоту є яєчна шкаралупа. У 3 літри води додають шкаралупу 10 яєць і настоюють протягом трьох днів. Для поливу розводять 1 літр готового настою у відрі води.

Домашні натуральні добрива є екологічно чистими, безпечними та не витратними у приготуванні. Використовуючи ці прості засоби, можна значно покращити ріст і врожайність баклажанів, отримавши смачні та здорові овочі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини