Чорні плями на трояндах вивела за 1 раз: скільки морочилась, а треба було лише полити цим засобом під корінь

Чорні плями на трояндах — поширене явище, яке може трапитися з квітами. Розповідаємо, що це почорніння означає та як швидко вивести його у домашніх умовах.

Роза, королева саду, часто стає жертвою різних хвороб, і чорна плямистість є однією з найбільш поширених та руйнівних. Вона може значно послабити рослину, знищити її декоративність і навіть призвести до загибелі куща. Проте, існує спосіб, який допоможе вам раз і назавжди позбутися цієї хвороби, і він криється в простому, але дієвому народному засобі.

Така недуга на квітах проявляється у вигляді темних плям на листі, що призводить до їхньої передчасної загибелі. Ця хвороба часто зустрічається і на простих садових квітах, і на селекційних сортах. Причини появи — різні. Це може бути занадто щільна посадка кущів, відсутність належного догляду, як-от обрізка та підживлення, а також дисбаланс у складі ґрунту, особливо надмірне використання азотних добрив при нестачі калійних, можуть сприяти розвитку “зарази”. Висока вологість за теплої погоди також є сприятливим фактором для поширення чорної плямистості.

Квітникар пояснив, як вилікувати троянди від чорних плям

У боротьбі з цією проблемою вам допоможе простий настій часнику. Для його приготування вам знадобиться 500 г подрібнених голівок та 5 літрів теплої води. Городину потрібно залити водою і дати настоятися протягом години. Потім цей настій переливається в інший посуд, додається ще 1 літр води і через годину до отриманої суміші додається ще 4 літри води. Перед кожним обприскуванням настій розводиться у відрі води в пропорції 1,5 склянки настою на 10 літрів чистої рідини.

Садівники розповіли, як вилікувати чорну плямистість троянд
Квітникар пояснив, як вилікувати троянди від чорних плям

Цей простий засіб діє як природний антибіотик, що ефективно бореться з чорними плямами на трояндах. Полийте кущі під корінь цим розчином, і ви побачите, як хвороба відступає. Завдяки настою часнику ваші троянди знову будуть радувати вас своїм пишним цвітом і здоровим виглядом. Спробуйте цей метод, і ви переконаєтесь у його ефективності самі!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини