Зробила справжню борну “революцію” на грядці і отримала мега-врожай томатів: записуйте перевірений спосіб

Щороку використання борної кислоти на ділянці значно покращує цвітіння та налив томатів. Цей унікальний і недорогий засіб можна купити в будь-якій аптеці, а ефект від нього буде просто фантастичним.

Бор дозволяє отримати потрійний ефект: підвищення кількості квіток і покращення процесу цвітіння, якісне удобрення рослин всіма необхідними мікроелементами для розвитку плодів, а також захист рослини від захворювань та комах-шкідників.

Борну кислоту можна купити у формі порошку без запаху та кольору, і вона зовсім безпечна для садівників та їхніх рослин. Бор дуже потрібний рослинам, але отримати його з ґрунту томати можуть тільки в мізерно малих кількостях.

Обробка борною кислотою допомагає покращити засвоєння мікроелементів з ґрунту, сприяє формуванню нових точок зростання, збільшенню кількості зав’язей, підвищує інтенсивність цвітіння та допомагає рослинам легше переносити перепади температури.

Зав’язі перестають опадати, а запилення томатів відбувається навіть за спекотної погоди. Для приготування розчину необхідно слідувати простому алгоритму.

Садівники розкрили секрет щедрого врожаю томатів
Садівники розкрили секрет щедрого врожаю томатів

Беремо 10 грамів борної кислоти, розмішуємо їх у літрі теплої води, чекаємо повного розчинення порошку та доводимо загальний об’єм до 10 літрів. У стандартній упаковці борної кислоти міститься 10 грамів, або 2 чайні ложки порошку. Враховуйте це, коли робитимете розчин.

На кожні 10 квадратних метрів посадок томатів зазвичай вистачає одного літра такого розчину. Удобрення вноситься в 5 сантиметрах від стебла, щоб рідина не потрапляла на листя, інакше під сонцем це може спричинити опік.

Цей спосіб значно підвищить якість та кількість томатів, якщо зробити всього одне підживлення в липні. Перевірено!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини