Після цього “риб’ячого допінгу” ваші огірки попруть в ріст, як навіжені: забудьте про жовту ботву назавжди

Фосфор є одним із найважливіших мінералів для огірків, особливо у фазі плодоношення. Цей мікроелемент допомагає огіркам швидше зав'язуватися і дозрівати, стимулює розвиток кореневої системи.

Дуже багато фосфору міститься в риб’ячих головах, кістках і рибі загалом.

Зазвичай риб’ячі голови викидають, оскільки в них знаходяться тільки зябра та кістки, які не вживаються в їжу. Але саме тут міститься понад 40% всього фосфору в рибі. Досвідчені дачники роблять юшку з риб’ячих голів і використовують її для підживлення огірків.

Для виготовлення такого добрива потрібно всього 300 грамів риб’ячих голів і два літри води. Поміщаємо залишки риби у воду, доводимо до кипіння та варимо протягом 50-60 хвилин. Чим довше готувати відвар, тим більше мікроелементів виділиться у відвар у формі клейковини. При варінні не потрібно додавати сіль та спеції, адже рослини смаку не відчувають, а ось негативний вплив спецій можуть відчути.

Коли юшка буде готова, її потрібно ретельно процідити та остудити. Потім обережно поливаємо охолодженим відваром під корінь огірків по одній склянці. Стежимо, щоб відвар не потрапляв на листя та стебла, оскільки навариста вода може забити пори рослини. Після поливу огірків необхідно ретельно розпушити землю, щоб на ній не утворювалася скоринка, яка ускладнює кисневе живлення рослин.

Садівники поділилися рецептом ефективного підживлення для огірків
Садівники поділилися рецептом ефективного підживлення для огірків

Залишки риб’ячих голів після варіння можна сміливо закопати в землю поряд з огірками. Це наситить ґрунт корисними мікроелементами та покращить ефект від поливу.

Таке підживлення не лише збагатить рослини необхідними елементами, але й допоможе досягти більшого врожаю, завдяки покращенню стану кореневої системи та загального здоров’я огірків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини